Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Veterány

Veteran Rally- Nové Mesto nad Váhom

Tuesday, 13. 05. 2008 - 21:04, Marián Bazala   

Veteran Rally- Nové Mesto nad VáhomSlová, ktoré sú pre organizátora tou najkrajšou odmenou za úsilie vynaložené pri príprave a počas priebehu súťaže. Už 1. ročník VETERAN RALLY Nové Mesto nad Váhom v roku 2007 bol hodnotený veľmi pozitívne. Snahou organizátora 2. ročníka firmy CREDO-TRADE s.r.o., bolo pripraviť ešte zaujímavejší a pestrejší program. Ako sa mu to podarilo, to posúdia najlepšie účastníci tohto dvojdňového podujatia. Pocity súťažiacich snáď najlepšie vystihujú vyjadrenia manželského páru z Rakúska, pani Irene a pána Geralda Buschan.

Marián Bazala;nedela 156.jpg

Priznali sa, že napriek svojmu pokročilému veku prišli na Slovensko prvýkrát v živote a prihlasovali sa na toto podujatie so značnými obavami, keďže ich čakala cesta do neznámej krajiny Slovensko. V hlavách im vírili otázky:
- Akí sú vlastné Slováci ľudia? Aká bude príroda? Aké sú tam cesty? Čo úroveň stravy,
ubytovania, hygiena? Kto sa o nás postará, ak by sme tam ochoreli, alebo ak sa náhodou
pokazí auto? Ako sa tam dohovoríme? Nevieme po slovensky.

Obavy začali ustupovať, keď obdržali v nemčine napísané potvrdenie prijatia prihlášky, zaistenie ubytovania, súťažné podklady a informácie o programe podujatia. Po príjazde na územie Slovenska potom nasledovali príjemné prekvapenia, ktoré sa stupňovali a vyvrcholili v priebehu súťaže. Tak ako deň pred začiatkom súťaže, počas príjazdu do miesta štartu rekreačného areálu Zelená Voda v Novom Meste nad Váhom, obdivovali slovenskú autostrádu a úpravu terénu pozdĺž nej, v piatok hneď po odštartovaní do 1. etapy mali možnosť spoznať na 120 km dlhej trase aj slovenský vidiek, nádhernú prírodu, výhľady do malebných údolí, ale aj na kopce Malých Karpát a Považského Inovca. Pri zastávkach na prejazdových kontrolách sa pri stretnutiach s obyvateľmi presvedčili, že na Slovensku žijú pracovití a rovnako dobrosrdeční ľudia ako na vidieku v Rakúsku.

Marián Bazala;nove mesto1 286.jpg

Príjemne ich prekvapilo množstvo mávajúcich ľudí pozdĺž celej trasy, ale aj priebeh zastávok na prejazdových kontrolách, ktoré slúžili nielen na plnenie súťažných úloh, ale aj na odpočinok, občerstvenie a prehliadku prírodných alebo miestnych zaujímavostí. Počnúc od štartu až do cieľa súťažiacich na celej trase sprevádzala kapela FUNNY FELLOWS v dobovom oblečení a svojimi vystúpeniami vyvolávala nadšenie.

Marián Bazala;nove mesto1 701.jpg

Nebolo snáď ani jedného, ktorý by nevychválil obed v areáli firmy SIMEON. Po obede padla veľmi dobre dlhšia zastávka v krásnom prostredí Kúrie Beckov pod hradnou skalou. Kto mal záujem prezrel si zrúcaninu hradu Beckov a miestne Múzeum.

Marián Bazala;nove mesto1 714.jpg

Absolutórium si zaslúži obec Kálnica a jej starosta pán Ing. Borcovan, ktorí na mieste poslednej prejazdovej kontroly v SKI-Centre Kálnica pripravili pre súťažiacich hneď po absolvovaní dvoch krátkych meraných úsekov nádherné prijatie s občerstvením a ohromným množstvom nadšených divákov. Kálnica – ďakujeme Vám.
Po spoločnej večeri v Kaštieli STU v Kočovciach nasledovala zábava. Do tanca prišla zahrať kapela Country-Exoty a zaspievať pani Helenka Vrtichová.
Po 1. etape, ktorá bola skôr výletom než súťažou, bolo dopoludnie druhý deň v sobotu určené pre súťaživých účastníkov, ktorí absolvovali jazdu pravidelnosti a jazdu zručnosti.
Objektivitu merania zabezpečovali pri časomiere hlavný rozhodca pán Ján Brix – viceprezident AHV SR, pani Vlasta Horná – skúsená rozhodkyňa, ktorú poznajú všetci účastníci Slovenského pohára v jazde pravidelnosti.

Marián Bazala;nove mesto1 439.jpg

Do cieľa prichádzali členovia posádok rozpálení súťažou, ale aj výdatným slnkom, ktoré poctivo svietilo po celé dva dni. Krátke vydýchanie, prezliecť sa do dobových oblekov, oprášiť vozidlá a už sa kolóna presúva do centra na Námestie Slobody, kde už usporiadatelia pripravili scénu pre zlatý kliniec programu, určený hlavne pre divákov, netrpezlivo čakajúcich na príjazd kolóny vozidiel. Začína Concourse d´ Elegance.

Program spestrili vystúpenia speváčky Helenky Vrtichovej ako aj Elvis Presley, alebo to bol jeho dokonalý imitátor z Bratislavy?

Marián Bazala;nedela 455.jpg

Na štartovaciu rampu ho priviezol svojim Cadillacom pán Peter Odzgan. Súbežne s predstavovaním jednotlivých vozidiel a posádok, ktoré si zobral na starosť zástupca ZZHV SR pán Jozef Váry, roznášali hostesky anketu divákov, ktorí mali možnosť vybrať si podľa svojho vkusu najkrajšie vozidlo zo všetkých štyroch kategórií, t.j. motocykle a trojkolky, nákladné a úžitkové vozidlá, osobné autá do
r. v. 1945 a osobné autá od r. v.
Po vyhodnotení výsledkov ankety divákov boli anketové lístky vylosované v tombole o 15 zaujímavých cien. Rozhodnuté, nasleduje to na čo všetci netrpezlivo čakajú. Vyhlásenie víťazov, slávnostné odovzdanie cien, neodmysliteľné fotografovanie. Zaujíma Vás kto vyhral? Dočítate sa na webovej stránke AHV SR. Celkove bolo udelených 31 cien..

Marián Bazala;nedela 209.jpg

Podujatia sa zúčastnilo 69 vozidiel, z toho 14 motocyklov, 1 trojkolka, 7 nákladných vozidiel, 11 osobných áut do r. v. 1945 a 36 osobných áut od r. v. 1946. Prišli účastníci z Nemeckej spolkovej republiky, z Rakúska, z Maďarska, z Českej republiky a pochopiteľne z celého Slovenska.
Vďaka krásnemu počasiu panovala po celý čas vynikajúca nálada, stretli sa starí známi, vytvorili sa mnohé nové priateľstvá. Nechýbal dobrý humor.

Marián Bazala;nedela 174.jpg

Takže pán a pani Buschan z Rakúska, Vaše chvály počas celého trvania súťaže a tiež slová na záver:
„Wunderbar, Spizze, unglaublich schön und nett
Wir werden nächstes Jahr sicherlich wieder kommen“
boli pre nás odmenou a znamením, že to asi nebolo zlé

Marián Bazala;nove mesto1 326.jpg

Ďakujeme všetkým, ktorí sa 2. ročníka VETERAN RALLY Nové Mesto nad Váhom zúčastnili, bolo nám spolu s Vami dobre a tešíme sa na stretnutie o rok.


Pavol Čirka a Marián Bazala
s kolektívom usporiadateľov









Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri