Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V štartovke kvarteto wéercečiek

Thursday, 24. 03. 2011 - 20:19, Daniel Mandzi   

V štartovke kvarteto wéercečiek

Prvé tohtoročné podujatie sedemdielného seriálu majstrovstiev Slovenska v automobilových súťažiach rely sa nezadržateľne blíži a pohľad do štartovej listiny napovedá, že na maďarských ereskách sa budeme mať na čo tešiť. V nej sa nachádzajú mená takmer stovky posádok, z ktorých 28 bude bojovať o úvodné balíky bodov do majstrovstiev Slovenska v absolútnom poradí aj jednotlivých tried.

Tibor Szabosi;co8c9199.jpg

V zozname prihlásených má národnú prioritu tucet posádok, z nich dve zo slovenského šampionátu - Bereš jr/Muller a Melichárek/Lasevič. Ako prvý sa na štart súťaže postaví dvojica Pech/Uhel, ktorá ako jediná na prioritu FIA B a bude bojovať v rámci majstrovstiev Slovenska s automobilom Mitsubishi Lancer EVO IX. V tomto roku nik zo slovenských jazdcov nebude mať v Egri v rukách S2000-ku, špička svorne stavila na wéercečka. Podobne ako vlani aj teraz sa s WRC predstaví úradujúci majster Jozef Béreš jr., ktorý Octaviu vymenil za Fabiu WRC. S Lancerom WRC 05 sa predstaví Jaroslav Melichárek. Už niekoľko sezón je verný wéercečku Igor Drotár, ktorý bude mať v rukách Subaru Impreza WRC. Štvrté auto WRC v zozname prihlásených je špičkový Citroen C4 v rukách poľského jazdca Gzregorza Grzyba. Zdá sa, že v slovenskom šampionáte budú spomínaní jazdci miešať kartami na popredných priečkach. Ako sa bude dariť im, ale aj ostatných posádkam, to sa dozvieme už o niekoľko dní.

Tibor Szabosi;co8c9714.jpg

Organizátori rozložia svoj hlavný stan a riaditeľstvo súťaže v priestoroch hotela Eger, kde sa v piatok 1. apríla uskutoční administratívne preberanie. Technické v rovnaký deň v servise  Automobil Eger, Faiskola 68.

Michal Kováč;img-5497-5.jpg

Program tohoročnej súťaže v značnej miere kopíruje vlaňajší. V priebehu stredy a štvrtka posádky absolvujú obhliadku trate. Piatkový večer už tradične bude patriť divácky veľmi obľúbenému slávnostnému štartu v centre mesta na námestí Dobó tér.

Tibor Szabosi;co8c9302.jpg

Rally Eger 2011 je rozdelená do šiestich sekcií a dvoch etáp. Počas nich jazdci absolvujú 464,1 km dlhú trať, z ktorej rýchlostné skúšky tvoria 163,8 km. Výsledky dvojdňovej Rally Eger sa v rámci nášho šampionátu započítavajú každý deň samostatne.

Tibor Szabosi;co8c9410.jpg

Okrem takmer stovky posádok súťažiacich o body  do dvoch národných šampionátov - Slovenska a Maďarska môžu diváci sledovať aj súboje historických automobilov. Zároveň budú v sobotu na trati aj vozidla v rámci maďarskej Rally 2 a v nedeľu ich vystriedajú autá seriálu Rallye túra.

Tibor Szabosi;co8c9045.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri