Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V pohári najrýchlejší Haluška s Bartkom

Sunday, 01. 07. 2012 - 08:09, Daniel Mandzi   

V pohári najrýchlejší Haluška s Bartkom

Presne 25 posádok rally pohára odštartovalo do sobotného súťažného dňa HONKA IV. Rally Lubeník, kde na ich čakali tri rýchlostné skúšky o celkovej dĺžke viac ako 38 kilometrov. Už od úvodu sa do vedenia dostali Peter Haluška s Petrom Bartkom na Seate Ibiza TDi, ktorí boli rozhodnutí už pred pretekmi jednoznačne vyhrať. Aj keď posledná skúška napokon nepadla do ich rúk, s 20 sekundovým náskokom mohli oslavovať prvé miesto. „Všetko dopadlo konečne tak, ako sme chceli. Auto aj spolujazdec fungovali výborne, mechanici boli perfektní, trať pekná, sme veľmi spokojní", prezradil víťaz.

Zdenka Tamášová;img-1198-5.jpg

Záverečnú rýchlostku sa prekvapivo podarilo vyhrať Deákovi s Leskovjanským, ktorí sa vďaka tomu posunuli na druhé miesto v absolútnom poradí. Po dlhšej dobe tak konečne spoločne videli cieľ a mohli si prevziať svoje trofeje. „Po prvých dvoch RS som nechápal konkurenciu, šli veľmi rýchlo. V tretej skúške som šiel zľahka, čo pomohlo poraziť súperov. Prehrieval sa nám motor, a tak sme smerom do kopca strácali potrebný výkon. Bola tu pekná konkurencia a tesný závod až do konca, musím však povedať, že Haluška je iná trieda", zosumarizoval svoje pocity Peťo Deák.

Zdenka Tamášová;img-1204-3.jpg

Len málo cez jednu sekundu chýbalo dvojici Kožej- Majcher k tomu, aby porazila posádku pred sebou. Keďže to nevyšlo, musela sa uspokojiť s tretím miestom absolútne a druhým miestom v triede za Deákom. V triede RP1 boli najrýchlejší Krbaťa s Plichtom. Nedarilo sa Kysuckému s Dedečkom, ktorí boli síce favorizovaní, no ako sami povedali, proste nemali svoj deň a skončili až na piatom mieste.

Tlačové stredisko HONKA IV. Rally Lubeník

Fotogaléria: Honka IV. Rally Lubeník SRP

partneri-podujatia-lubenik.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri