Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V Lubeníku Drotár dvakrát tretí

Tuesday, 12. 07. 2011 - 11:51, Daniel Mandzi   

V Lubeníku Drotár dvakrát tretí

Od úvodných kilometrov III. Rally Lubeník sa na prvých troch priečkach priebežného poradia usadila trojica jazdcov s automobilmi WRC, ktorá v rovnakom poradí nakoniec skončila aj v najsilnejšej triede 11. Matador slovenskej rely Igor Drotár sa nechcel veľmi púšťať do otvoreného boja s dvojicou mladších pretekárov, skôr jazdil svoje tempo a snažil sa nestratiť príliš veľa sekúnd na prvé dve autá v celkovom poradí. Na čele s Fordom Focus WRC jazdil Grzyb, druhý v poradí bol Melichárek na Mitsubishi Lancer WRC05.

Tibor Szabosi;t2c1870-1.jpg

„Horúčava nás doslova ubíjala v aute, ale neboli sme v tom sami, lebo aj súperi sa museli s týmto slnečným počasím vysporiadať. Nám sa od začiatku išlo dobre, zvolili sme solídne tempo, ktoré sme sa snažili počas celého súťažného dňa udržať. Jazdu sme si hlavne užívali, ale aj sledovali súperov a časy, aby sme nestratili kontakt so súpermi na prvých dvoch priečkach," hovorí I. Drotár.

Tibor Szabosi;co8c6853-4.jpg

Na druhej strane nechcel urobiť žiadnu chybu, aby nenahral na smeč jazdcom za ním. V doterajšom priebehu sezóny dvakrát nedošiel do cieľa a ďalšiu bodovú stratu si nepripúšťal. Dá sa povedať, že z bezpečnej vzdialenosti sledoval, ako sa vyvinie súboj o post lídra. Predsa len obaja jazdci pred ním boli pod tlakom, avšak na ich jazde to nebolo poznať.

Tibor Szabosi;co8c6263-4.jpg

„Trate v tejto lokalite sú pekné, či sa jazdia jedným alebo druhým smerom. Aj keď pre niekoho boli kratšie, predsa len sa striedal rytmus jazdy, miestami rýchle, potom zase úzke a šmykľavé. Jednoducho pekné a úžasné preteky. Musím priznať, že som čakal, že niekto z dvojice predo mnou, ktorá išla takmer v sekunde urobí nejakú chybičku a dokážem to využiť. Obaja to ustáli a môžem im len zablahoželať k peknému súboju. Verím, že ho neprežívali len oni, ale aj diváci a ich priaznivci. Naše tajné želania sa nenaplnili, ale na druhej strane máme radosť z dvoch tretích miest, absolútne aj v triede, lebo predtým sme v Maďarsku a Prešove nedošli. Aj preto sme si už ďalšiu stratu bodov nemohli dovoliť. Verím, že tento výsledok bude pre nás odrazovým mostíkom do druhej polovice sezóny," konštatoval I. Drotár.

Tibor Szabosi;t2c2010-1.jpg

V priebežnom hodnotení majstrovstiev Slovenska DMACK Tyres Rally 2011 sa posunul už na štvrtú priečku zo šiestej, keď si pripísal 21 bodov. Na svojom konte má 61 bodov, avšak  na tretieho Melichárka stráca tridsaťjeden, čo je viac ako dosť. Aj v triede 11 je posádka Slovakia Rally System jazdiaca vo farbách Liqui Moly na treťom mieste s 36 bodmi. Druhý Melichárek si vyjazdil 62 a lídrom triedy je so 65 bodmi Poliak Grzyb.

Media servis SRS

Tibor Szabosi;t2c1924.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri