Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

V desiatke športovcov PSK aj jazdec rely Drotár

Monday, 09. 02. 2009 - 12:12, T. Szabosi   

V desiatke športovcov PSK aj jazdec rely DrotárStáva sa nepísaným pravidlom, že v závere starého roka, či v prvých mesiacoch nového sa konajú športové ankety na rôznych úrovniach. Bývame svedkami nielen tých celoslovenských ale aj regionálnych a na jednej takejto sme boli v závere uplynulého týždňa v Prešove.
V metropole Šariša má anketa najlepších športovcov a kolektívov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) niekoľkoročnú tradíciu.



Vďaka nej sme poznali nielen najlepšie tri seniorské a mládežnícke kolektívy, ale aj najlepšiu desiatku športovcov roku 2008 bez rozdielu poradia. Aj keď sa v tejto ankete skôr nájdu športovci olympijských športov, medzi laureátmi sa ušlo miesto aj niekoľko násobnému majstrovi Slovenska v rely i pretekov automobilov do vrchu Igorovi Drotárovi z tímu Slovakia Rally Systém. Skúsený jazdec zreje ako dobré víno. Vlani to rovnako potvrdzoval, hoci sa mu nedarilo stále podľa predstáv, predsa len získal niekoľko menších i väčších ocenení. V domácom šampionáte rely obhájil spoločne s Vladom Bánocim titul vicemajstra v absolútnom poradí, získali titul v triede A8. Ten získali aj za riekou Moravou, keď vyhrali v rely šprinte triedu S2 a vyjazdili si titul majstra Českej republiky.



Najlepších športovcov Prešovského samosprávneho kraja dekorovali v historickej budove Divadla Jonáša Záborského, ktorá dala slávnostnému večeru úplne iný nádych. Priznal to aj Igor Drotár, ktorý sa do historickej budovy dostal po niekoľkých desaťročiach. „Skôr som zvyknutý, že dostávam pohár po nejakom športovom výkone a nie počas prestávky v sezóne, keď si užívam voľna a venujem sa svojej práci. Bolo to pre mňa trocha zvláštne a hoci som tých pohárov za roky jazdenia prevzal dosť, nikdy som nemal trému. Slávnostná atmosféra v historickej budove divadla urobila svoje a keď som stál na pódiu, roztriasli sa mi aj kolená. Zrejme to bolo aj tým, že som to vôbec nečakal, že sa môžem ocitnúť v tejto spoločnosti mladých športovcov rôznych disciplín, či už silových ale aj technických. Uvedomil som si, že krásny pohár som dostal nie za jedno podujatie, ale bolo to ocenenie celoročného snaženia a výkonov. Keď som sa pozeral do hľadiska pociťoval som veľkú úctu k tým, ktorí rozhodovali v tejto ankete a dali mi svoj hlas, aby som stál na pódiu. Veľmi si ocenenie vážim a prijal som ho s pokorou,“ povedal nám dojatý Igor Drotár.



Za tri desiatky rokov ho už spoločne s Vladom Bánocim môžeme považovať za inventár automobilových súťaží rely. Iste prítomných v sále neprekvapilo, keď Igor vytiahol Vlada na pódium, aby mu pomohol prevziať krásny pohár. „Spolu sme už toho preskákali veľa a tak trocha mi na tom pódiu chýbal. Aj preto som využil možnosť a pozval ho vedľa seba, lebo väčšinu výsledkov sme dosiahli spoločne,“ dodal I. Drotár. V anketách sa veľmi často neobjavujú motoristi, a tak si Igor rýchlo spomenul na dve ocenia. Jedno bolo zhruba pred pätnástimi rokmi a ďalšie v roku 1997, keď získal najviac hlasov v ankete pilot roka. „Vtedajšie ocenenia som vnímal trocha inak ako terajšie a má pre mňa väčšiu hodnotu. Uplynulá sezóna bola náročná a pred novou poďakovanie od iných fanúšikov a odborníkov ako motoristických teší dvojnásobne,“ konštatoval I. Drotár.

Slovakia Rally Systém, tlačový servis





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri