Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Barcelone skončili prvé testy F1

Thursday, 01. 03. 2018 - 21:21, Ľuboš Kašický   

V Barcelone skončili prvé testy F1

Po prvej sérii predsezónnych testov sa zdá, že Mercedes má stále náskok. Môžeme to však brať vážne v zimných neštandardných podmienkach?

 

Dnes bola intenzita na trati oveľa väčšia, ako včera. Konečne sa dalo jazdiť a tímy mali po včerajšej snehovej „veselosti" čo doháňať. Až päť tímov dnes poslalo na trať dvoch pretekárov a usilovne sa zbierali dáta. Len samotný Vettel najazdil na svojom ferrari 120 kôl, no najrýchlejší tentoraz nebol. Najrýchlejšie kolo si totiž privlastnil posledný katalánsky poleman, Angličan Lewis Hamilton. Minuloročný čas však neprekonal, keď zaostal o dve desatiny sekundy.

pi02-2.jpg

„Dnešok môžem hodnotiť pozitívne," usmieval sa Angličan. „Konečne som sa poriadne povozil s novým autom. Veľa som sa dnes o aute naučil. S novým autom je to vždy iné. Vyžaduje si odlišný prístup, inú techniku jazdy. Ale myslím, že z novej W09-ky je cítiť príbuznosť s vlaňajším autom. V chladných podmienkach sa zle pracovalo s pneumatikami. Celkový dojem je však dobrý. Už sa teším na nasledujúce testy počas budúceho týždňa."

pi03-2.jpg

Po okruhu sa dnes preháňalo pätnásť pretekárov a prekvapivo dobre si počínal mclaren v rukách Stoffela Vandoorna, ktorý odkrúžil 110 kôl. Jeho čas bol druhý najrýchlejší. Že by nový motor Renault na podvozku McLarenu zafungoval? Poďme však s farbou von, lebo Hamilton svoj najlepší čas zajazdil na strednej zmesi (Medium) a Vandoorne jazdil na tej najmäkšej - Hypersoft! Druhý najrýchlejší čas celého týždňa patrí Vettelovi, ktorý v utorok podkúril svoje ferrari na mäkkých softoch, no je aj tak o tri desatiny pomalší za najlepším časom Hamiltona.

pi05-1.jpg

Berme však všetky časy s rezervou. Autá boli na trati prvý týždeň a navyše v neštandardných podmienkach. Testy pokračujú v budúcom týždni a potom by sme mali byť azda múdrejší.

pi01-3.jpg

pi-test1-sumar.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri