Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Bahrajne Schumacher aj Fittipaldi

Thursday, 04. 04. 2019 - 15:09, Ľuboš Kašický   

V Bahrajne Schumacher aj Fittipaldi

Po veľkej cene Bahrajnu zostali tímu na dvojdňové testy, aby popracovali na autách. Najväčšiu pozornosť však pútal syn Michaela Schumachera, ktorý jazdil až v dvoch tímoch!

 

Bolo to priam symbolické, pretože mladý Mick Schumacher sa posadil najprv do červeného bolidu Ferrari, kde ho uvítali „v rodine“ ako strateného syna. Od začiatku roka je Mick členom Ferrari Driver Academy a Maranello si ho šikovne poistilo pred Mercedesom. Určite sa o to postaral aj Nicolas Todt (syn Jeana Todta), ktorý do svojho manažérskeho košiara (kde má napríklad aj Leclerca) zobral tiež Micka Schumachera.

f190094low02.jpg

Na testoch časy nie sú to najpodstatnejšie a aj preto ich len „lízneme“ pohľadom do výsledkových tabuliek z oboch dní (viď. nižšie). Dôležitejšie bolo, že sa na trati okrem súčasných hviezd ako Vettel, či Verstappen objavili staré veľké mená Schumacher a Fittipaldi. Začali sme Mickom, tak dokončíme, že mladý Schumacher bol na okruhu aj s mamou Corinnou, ktorá pozorne bdela nad synom. Mick sa počas prvého dňa posadil do najnovšieho Ferrari SF90 a bol doslova unesený tým, ako to auto šľape. „Cítil som sa ako doma. Veľa ľudí ma tu pozná ešte od detstva,“ usmieval sa mladý Schumacher. „Auto je neuveriteľné. Ľahko sa ovláda a brzdný výkon ma doslova ohromil. Chcem sa poďakovať za túto príležitosť a už sa teším na zajtrajšie testovanie v Alfa Romeo.“

alfalow01.jpg

Mick totiž dostal privilegovanú možnosť odjazdiť prvý deň vo Ferrari a druhý testovací deň strávil v Alfa Romeo tíme, ktorý je vlastne dnes akousi „červenou dvojkou“. Počas druhého dňa odjazdil ešte viac kilometrov, no čas bol približne rovnaký. Ak ho porovnáme s ostatnými, tak siedmy najrýchlejší za celé testy. „Bol to ďalší nádherný deň,“ radoval sa mladý debutant v F1. „Po včerajšej skúsenosti som sa snažil dnes naučené realizovať na trati a získať dôveru v auto. Pilotovať F1 je neskutočný zážitok.“

f190099low01.jpg

Trochu v tieni mladého Schumachera sa však na trati objavilo ďalšie veľké meno. Vnuk Emersona Fittipaldiho, Pietro Fittipaldi dostal príležitosť jazdiť v americkom tíme Haas a tiež si to poriadne užil. Pre mladého Brazílčana to však nebola prvá skúsenosť, keď jazdil už v závere minulej sezóny v Abu Dhabi atiež v Barcelone. „V aute som cítil veľmi komfortne. Splnili sme celý plán úloh, ktoré sme mali verím, že som bol pre tím užitočný,“ s pokorou hodnotil dva odjazdené dni v americkom tíme Pietro Fittipaldi (nar.1996).

haas03-pietro.jpg

haas02-pietro.jpg

day1-results.jpg

day2-results-1.jpg

alfalow03.jpg

alfalow04.jpg

f190095low03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri