Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Uvidíme Chrisa Atkinsona na štarte Rally Austrálie?

Thursday, 19. 05. 2011 - 17:43, Katarína Ďurecová   

Uvidíme Chrisa Atkinsona na štarte Rally Austrálie?

Chrisa Atkinsona momentálne môžeme vidieť štartovať za volantom Protonu Neo Satria S2000 vo na vybraných podujatiach IRC a v ázijsko-pacifickom šampionáte. Vo WRC sme tohto bývalého jazdca továrneho tímu Subaru videli naposledy na Rally Ireland v roku 2009, kde štartoval s Citroenom C4 WRC.

Momentálne vyjednáva o svojom štarte na svojej domácej Rally Austrálie a v kontakte je s Citroenom, Fordom i s Mini. „Som odhodlaný znova sa dostať vo WRC a toto je jeden z krokov potrebných na dosiahnutie tohto cieľa. Ešte nie je rozhodnuté, za volant ktorého auta sa posadím, ale musím povedať, že všetky autá pôsobia veľmi vzrušujúco. Momentálne sa sústredím na to, aby všetko dopadlo tak, ako má, do čoho zapadá aj čo najskoršie zistenie za volant ktorého auta sa posadím, ale všetko je samozrejme o zaistení peňazí", hovorí o svojich plánoch populárny Austrálčan.

Tibor Szabosi;1t1u8059.jpg

Atkinson dúfa, že mu jeho skúsenosti s autom špecifikácie S2000 pomôžu aj pri zoznamovaní sa s autom na Rally Austráliu. WRC autá novej generácie sú totiž autám špecifikácie S2000 predsa len trochu bližšie ako staršie WRC: „Budem mať nejaké skúsenosti, ale nesmiem zabúdať na to, že ostatní jazdci sedia vo svojich autách minimálne každé tri týždne - a ja som si žiadne ešte ani nevyskúšal. Dôležitejší je ale pre mňa návrat do WRC a štart na mojej domácej rally je proste povinnosť."

Tomasz Bugiel;irlandia 09 3 day_9882.jpg

K možnosti Atkinsonovho štartu vo WRC sa vyjadril i jeho bývalý šéf zo Subaru David Richards, ktorý je teraz hlavou Mini. Ten by Atkinsona vo WRC znovu rád uvidel, ale očividne iba v prípade, že Atkinson zaplatí: „Rozprával som sa s Chrisom o možnosti jeho návratu a rád by som ho uvítal naspať. Pokiaľ však na to budú peniaze."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri