Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Úspešná Dobšinská zima 2013

Tuesday, 29. 01. 2013 - 08:49, Martin Trenkler   

Úspešná Dobšinská zima 2013

XI. ročník Dobšinskej zimy 2013 je za nami a z nášho pohľadu ho hodnotíme ako najúspešnejší. Ozajstné zimné podmienky, veľmi kvalitné štartové pole a množstvo divákov okolo tratí je najlepšia vizitka tohtoročnej zimnej mini rally.

Jozef Pisch;1t1u6124-8.jpg

Administratívnym preberaním bolo prevzatých 85 posádok zo 104 prihlásených a to sme z obavy o zvládnutie celého preteku ďalšie 20 prihlášky zamietli pritom 15 z nich bolo z Maďarska. Práve maďarským posádkam sa u nás začína čoraz viac páčiť. Vlani to boli prví "prieskumníci" a tento rok sem došla celá plejáda jazdcov s kvalitnou technikou na čele s popredným rally jazdcom Andrásom Hadikom. Samozrejme prekvapila nás aj účasť skoro celej slovenskej špičky v automobilových súťažiach ale nielen výkony týchto posádok boli ozdobou tohtoročnej Dobšinskej zimy, aj zápolenia posádok na sériových vozidlách lahodili oku diváka a sme radi že okrem "narazených plechov" sa nikomu nič nestalo.

Jozef Pisch;1t1u5529.jpg

Najťažšia RS na prípravu ale aj pre posádky bola určite prvá: Vlčia dolina - Podkova. S bezpečnostného hľadiska je zabezpečená ako na "veľkej" rally k tomu tohto roku okraje celej trate boli lemované vysokými snehovými mantinelmi, ktoré tiež výrazne napomáhali bezpečnosti. Samozrejme i tak sa to nezaobišlo bez technických porúch, havárii či dokonca malého požiaru vozidla. Všetky tieto prerušenia boli traťovými komisármi a s pomocou techniky včasne odstránené.

Tibor Szabosi;co8c0111-8.jpg

Tohtoročná súťaž bola mimoriadne náročná hlavne pre množstvo snehu, ktorý je síce prepotrebný na zimnom preteku no na druhej strane takú vrstvu s akou sme sa borili tohto roku sme dávno nemali. To, či pretek dopadne dobre v prvom rade popri kvalitnom zabezpečení spočíva práve v príprave jednotlivých tratí. Je to týždeň tvrdej práce s ťažkými mechanizmami.

Ján Bubán;ibs0094-1.jpg

Na záver sa chceme poďakovať zúčastneným posádkam ich tímom za zvládnutie náročnej trate a všetkým fanúšikom za férové povzbudzovanie, ktorí nás svojím počtom znova prekvapili. Veľká vďaka všetkým fotografom či filmárom za krásne fotky a videa.

Tibor Szabosi;co8c9857-5.jpg

Naša pozornosť sa už obracia k prípravám Majstrovstiev Európy Pretekov automobilov do vrchu na Dobšinskom kopci, ktoré tohto roku oslávia dvojité jubileum. Bude to už XXX. ročník a 40. výročie od zorganizovania prvého preteku v roku 1973. Je to veľký záväzok na ktorý sa už v týchto dňoch začíname pripravovať ale s organizáciou zimnej rally určite budeme pokračovať aj naďalej, možno v trochu inej podobe.

Tibor Szabosi;co8c0980-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri