Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Tragédia v F2!

Sunday, 01. 09. 2019 - 08:44, Ľuboš Kašický   

Tragédia v F2!

Smutná správa zasiahla včera celý automobilový šport, keď v prvých pretekoch F2 na belgickom okruhu Spa havaroval nádejný francúzsky pretekár, ktorý následne svojim zraneniam podľahol.

 

V úvode popoludňajších pretekov F2 na belgickom okruhu Spa-Francorchamps dostal pravdepodobne šmyk francúzsky pretekár Anthoine Hubert z tímu BWT Arden a vrazil do bariéry v zákrute Raidillon (na vrchole Eau Rouge). Auto vymrštilo na tarť, kde do neho vrazil Američan Juan Manuel Correa (Sauber Charouz). Náraz bol devastačný a obaja pretekári sa vážne zranili. Kolízii sa nevyhol ani syn Jeana Alesiho, Giuliano (Trident), ktorý však obišiel len s ľahkými zraneniami.

hubert-2.jpg

Huberta aj Correu previezli do nemocnice, no pred siedmou hodinou podvečer sa svetom rozniesla správa, že mladý Francúz zraneniam podľahol. Correa je stabilizovaný a leží v nemocnici v Liege.

Len 22 ročný francúzsky talent (22.9.1996 – 31.8.2019) vlani vyhral sériu GP3 a bol považovaný za veľkú francúzsku nádej. V premiérovej sezóne v F2 už vyhral dva preteky a patrilo mu priebežne ôsme miesto v šampionáte. Krutý autošport to však chcel inak. R.I.P.

fehubert.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri