Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V daždi top  - ale bez úspechu

Monday, 16. 09. 2019 - 08:37, Public relations   

V daždi top  - ale bez úspechu

Vo svojom prvom daždivom preteku v Brne v Českej republike Patrick Schober ukázal, ako vie zvládnuť pretekárske auto Formule 4. Prvý závod v sobotu sa začal dažďovou sprchou a pre pilotov Drexlerovho pohára, znamenalo štartovať po dvoch kolách za Safetycar. Po letmom štarte, Patrick Schober dokázal už v prvom kole predbehnúť niekoľko vozidiel Formule 3, ktoré jazdili pred ním. V druhom kole Patrick jazdil o viac ako 3 sekundy rýchlejšie, ako vedúci triedy Formule 4, no v rámci kola dohnal svojho rivala a pokúsil sa ho predbehnúť v prvej zákrute. Bohužiaľ, súčasne traja ďalší súperi „zapichli“ svoje formule do brnenského štrku, čo spôsobilo Safetycar fázu a následné prerušenie. Škoda, že Patrickova odvážna jazda nebola korunovaná zaslúženým víťazstvom. Patrick Schober jasne stanovil referenčnú hodnotu, ale viac šťastia mala konkurencia.

patrick-schober-brno2019-12.jpg

Je jasné, že Patrick Schober a Procar Motorsport si preto želali dážď aj v nedeľu,  a tak to bolo aspoň v priebehu kvalifikácie. Patrickovi Schoberovi sa opät lepila smola na „kolesá“. Na začiatku kvalifikácie bola trať veľmi mokrá, i keď už nepršalo. Zároveň to znamenalo, že trať bola stále rýchlejšia a každý vedel, že najlepšie časy budú na konci kvalifikácie. Patrick Schober mal posledné a najrýchlejšie kolo a bol rýchly, ba až veľmi rýchly. Až dovtedy, kým na polceste sa tesne pred ním otočilo jedno z vozidiel Formuly 3 a zastavilo sa uprostred ideálnej stopy. Patrick Schober musel ubrať plyn a nájsť si medzeru v prekážke. Tento pokus o najrýchlejšie kolo samozrejme zlyhal a jeho bezprostrední súperi mali samozrejme šťastie, ktoré bolo Patrickovi Schoberovi nedopriate.

patrick-schober-brno2019-4.jpg

Druhý závod začal opäť nešťastne pre Patricka Schobera, ale to bolo kvôli nesprávnej stratégii jeho tímu. Veriac, že ​​v tomto závode je trať omnoho mokrejšia, než v skutočnosti bola, poslali Patricka na trať s úplne zle vyladeným monopostom. Bohužiaľ, keď si pred štartom všimli svoju chybu, bolo príliš neskoro na vykonanie potrebných zmien. Patrick Schober nemal šancu udržať krok a tiež stopka v boxe, pri ktorej sa pokúsili niečo napraviť, situáciu nezlepšila.

patrick-schober-brno2019-1.jpg

Brno bolo mimoriadne dôležitým víkendom pre Patricka Schobera a jeho tím, pretože sa toho veľa naučili. Už v čase jeho kartingového jazdenia v daždi ovládal svoju motokáru ako ďaždový princ a teraz v Brne, kde viedol prvýkrát pretekársku formulu v týchto podmienkach, okamžite ukázal, ako ju dokáže zvládnuť aj na starých opotrebovaných dažďových pneumatikách, ktoré už majú za sebou niekoľko kilometrov s predchádzajúcimi majiteľmi.

patrick-schober-brno2019-6.jpg

Patrick Schober je jedným z tých pilotov, ktorému by sme želali sponzorov a podporovateľov, pretože je jasné, že k talentu je dôležitý aj rozpočet. V tejto sezóne sú v programe ešte dve rakúske lahôdky. Budúci víkend Salzburgring a v októbri Red Bull Ring. Oba s Formulou König na Histo Cupe, kde Patrick Schober vedie vo svojej triede.

Procar-Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri