Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Toyota má „prúser“!

Tuesday, 21. 08. 2018 - 11:18, Ľuboš Kašický   

Toyota má „prúser“!

Napriek tomu, že v nedeľňajších pretekoch MS vytrvalostných špeciálov (WEC) japonská značka doviezla ďalší dabl, tak sa z napokon z víťazstva neradovala. Prečo?


Toyota je dnes jediným továrenským tímom v šampionáte a po víťazstvách v úvodných dvoch podnikoch v Spa a v Le Mans sme ani iného víťaza nečakali. Už tretie víťazstvo v rade si doviezla posádka Alonso, Buemi a Nakajima, keď druhá posádka s Lopezom, Kobayashim a Conwayom musela meniť krídlo a stratila veľa času. Po pretekoch sa pekne oslavovalo a odovzdávali poháre, no nakoniec sa radoval niekto iný.

lo04t.jpg

Večer po pretekoch totiž technická kontrola diskvalifikovala obidva špeciály Toyota TS50 Hybrid s tým, že nesplnili podmienky ohybnosti spodnej drevenej dosky na podlahe vozidla! Šokovaná Toyota okamžite reagovala a vysvetľovala, že podlaha obidvoch špeciálov sa poškodila pri prejazdoch na zvýšených obrubníkoch, ktoré sú na okruhu v Silverstone. Autá predsa prešli technickými kontrolami a vždy im vyhoveli. Výsledky sú však definitívne a tak za víťaza vyhlásili švajčiarsky tím Rebelion Racing a jeho posádky Mathias Beche, Gustavo Menezes a Thomas Laurent. Druhé miesto patrí druhej posádke tímu Rebelion v zložení Andre Lottere a Neel Jani.

lo02t.jpg

Toyota sa nebude odvolávať a v utorok po pretekoch sám šéf koncernu Akio Toyoda (pozn.: áno Toyoda, nie Toyota) sa svojim pilotom ospravedlnil a poďakoval sa výkony, ktoré odovzdávajú pre značku. Povedal, že je z rozhodnutia sklamaný a že Toyota teraz príde ešte silnejšia do ďalších pretekov, aby potvrdila, že je zaslúženým víťazom.

lo06t.jpg

Do dvoch rokov rozložený Super šampionát WEC má však najbližšie preteky až v októbri pod japonskou horou Fuji, kde to Toyota určite nikomu nedaruje.

lo05t.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri