Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava na Veľkej cene SR so striedavými úspechmi

Monday, 20. 08. 2018 - 21:45, Public relations   

ARC Bratislava na Veľkej cene SR so striedavými úspechmi

Najväčší slovenský pretekársky tím ARC Bratislava má za sebou domáci vrchol sezóny - Veľkú cenu SR na Slovakia Ringu. A z obľúbeného tradičného podujatia slovenskej a stredoeurópskej motoristickej sezóny si vezie i niekoľko ocenení.

 

Miro Konôpka spolu so synom Matejom vyhrali spolu v Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo vo vytrvalostných dvojhodinových pretekoch ESET V4 Cup hodnotenie triedy GTC. V celkovom poradí im patrilo 3. miesto. V náročných podmienkach a v silnej konkurencii odviedli skvelú prácu za volantom obaja jazdci a pri zastávkach v boxoch aj mechanici. Hoci pri jednom dotankovaní došlo k malému požiaru, rýchla reakcia mechanikov zachránila situáciu a aj dobrý výsledok.

Martin Trenkler;ren1657.jpg

„Tento rok sa sústredíme na štarty v zahraničí, ale na Veľkej cene SR sme nechceli chýbať," povedal po víkende Miro Konôpka. „Našou prioritou bolo umiestniť sa čo najvyššie vo vytrvalostnej dvojhodinovke, keďže za tie roky v motoršporte sa špecializujeme najmä na vytrvalostné preteky. Všetko v nich tento rok prebiehalo hladko, v konkurencii silných vozidiel GT3 sme sa nestratili a medzi cupovkami sme vyhrali, čo nás veľmi teší, kedže jediní štartujeme so starším modelom SuperTrofeo. V šprintových pretekoch to bolo oveľa náročnejšie, no aj tam sa nám podarilo dostať na stupne víťazov."

Martin Trenkler;ren2136-1.jpg

Konkrétne Maťo Konôpka skončil v sobotu tretí v triede GTC v rámci FIA CEZ Trophy, hoci potom v nedeľu pre poruchu štartovať nemohol . Miro Konôpka skončil celkovo v pretekoch štvrtý a v nedeľu tretí v GT3 v rámci ESET V4 Cup.

Martin Trenkler;ren2260.jpg

„Na Slovakiaringu sa zišlo 19 vozidiel triedy GT3 a GTC čo bude určite rekord, prišli aj pretekári, ktorí na iné podujatia seriálu FIA CEZ nechodia a bohužiaľ, mnohí sú veľmi premotivovaní. Aj v sobotu aj v nedeľu do mňa niekto narazil. Hlavne v nedeľu ma to mrzelo, lebo som mal výborný štart a mohol byť z toho dobrý výsledok. Síce som sa prebojoval zo 16. miesta na šieste, ale tie pocity sú zmiešané."

Martin Trenkler;ren3155-1.jpg

Tím ARC Bratislava sa tešil aj v Inter Cars MX-5 Cupe. Ako hosť v ňom prvý raz štartoval lotyšský pretekár Konstantins Calko, ktorý náš tím v rokoch 2016-2017 reprezentoval v Asian Le Mans Series a tiež na slávnej 24-hodinovke Le Mans. 24-ročný talentovaný pretekár sa rýchlo zžil s Mazdou MX-5 Cup vo farbách tímu ARC Bratislava a po tuhom boji so súpermi vyhral oba šprinty. Náš druhý jazdec, populárny herec, moderátor a zabávač Dano Dangl skončil v sobotu na 11. mieste a v nedeľu po nehode preteky nedokončil.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri