Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Toyota EV na báze iQ

Sunday, 27. 02. 2011 - 08:04, Ivan Václavík   

Toyota EV na báze iQ

Európska premiéra najnovšieho prototypu elektromobilu Toyota EV sa uskutoční na ženevskom autosalóne 2011. Pohon elektromobilu je odvodený od technológie Hybrid Synergy Drive® a štvormiestny prototyp je postavený na báze modelu iQ s plochým Li-ion batériovým modulom novej konštrukcie.

toyota-ev-prototypg.jpg

Za základ pohonu elektromobilu zvolila Toyota ľahko prispôsobiteľnú technológiu pohonu Hybrid Synergy Drive®. Elektromobil zhmotňuje dlhodobú víziu automobilky Toyota v oblasti trvalo udržateľnej mobility pri presunoch na krátke vzdialenosti. Prototyp bol vyvíjaný spoločne s priekopníckymi technológiami plnohodnotného hybridného pohonu (full hybrid), plug-in hybridného pohonu (PHV) a hybridného pohonu s palivovými články (FCHV).

toy-iq-racing-conceptg.jpg

Prototyp elektromobilu vznikol zabudovaním čisto elektrickej pohonnej jednotky do modelu Toyota iQ. Výsledné vozidlo spája agilitu kompaktného vozidla do mesta s nulovými emisiami a ľahkou, tichou jazdou elektromobilu s jazdným dosahom 105 kilometrov.

toyota-ev-prototyp-01g.jpg

Vysoko praktické zabudovanie umožnil novo vyvinutý Li-ion batériový modul, ktorý charakterizujú kompaktné rozmery a plochý tvar. Vďaka premyslenej konštrukcii tohto prototypu elektromobilu sa nijako nezmenšil batožinový priestor, ani možnosť prevozu až štvorice cestujúcich.

Nový elektromobil Toyota EV bude v priebehu roku 2011 podrobený testom na európskych cestách a konečná verzia sériového vozidla sa v Európe predstaví v roku 2012 v rámci špeciálneho lízingového programu.

Na ženevskom autosalóne 2011 predstaví Toyota tri modely vo svetovej a jeden model v európskej premiére: koncept Yaris HSD, Prius +, koncept FT-86 II a prototyp EV.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri