Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tomáš Ondrej absolútnym víťazom Liqui Moly Winter Cup

Thursday, 16. 02. 2012 - 17:45, T. Szabosi   

Tomáš Ondrej absolútnym víťazom Liqui Moly Winter Cup

Do záverečného dielu zimného rally seriálu Liqui Moly Winter Cup nastupoval Rožňavčan Tomáš Ondrej ako jeden z dvojice najväčších favoritov na absolútne víťazstvo. Nezaváhal , vyhral a domov odchádzal s pohárom najvzácnejším.

Tibor Szabosi;co8c8541-4.jpg

Napriek tomu, že stále hovoríme o zimnej súťaži, prvé kolo tomu vôbec nenasvedčovalo. Suchá trať, pekne svietiace slniečko a teploty vysoko nad bodom mrazu. Napriek tomu bolo Tomášove konto zaťažené už po prvom kole seriálu nielen dvadsiatimi piatimi bodmi, ale aj peknou striebornou priečkou. Všetko však mohlo byť aj úplne inak. „Iba deň pred súťažou som sa dozvedel, že pôjdem s touto EVO IX-nou. V aute som sedel prvý krát a nemal som na ňom nič najazdené, napriek tomu to dopadlo výborne a som spokojný," začal rozprávanie po prvom kole seriálu Tomáš Ondrej. „Je dobre, že sú takéto podujatia, aj to že som tu, veď aj vďaka nim sa stále udržujem vo forme a nemal by som do jari vypadnúť z rytmu."

Tibor Szabosi;co8c8079-2.jpg

Štart druhého kola už vyzeral úplne inak, teploty poriadne poklesli až k bodu mrazu a nad prešovskou časťou Šalgovik aj trochu nasnežilo. Trať bola pri štarte súťaže rôznorodá, pokrytá miestami snehom a ľadom, ale aj čistým asfaltom a blatom. Navyše začalo po odštartovaní súťaže poriadne husto snežiť, čím sa podmienky ešte viac menili. Tomáš sa však tváril akoby ho meniace sa počasie absolútne nezaujímalo a jednoznačne si na konto pripísal víťazstvo, ale aj plný počet bodov. Po prejazde cieľom sa Tomáš opäť rozhovoril : „Preteky boli určite oveľa náročnejšie ako prvý krát, miestami bol ľad, niekde čistý asfalt, ale aj kadečo, kaša hocijaká, ale bola aj náročnejšia trať. Prekvapilo ma, že som napriek tej spomínanej náročnosti vyhral s takmer pol minútovým náskokom. Pritom ešte auto vôbec neprešlo po sezóne repasom."

Tibor Szabosi;co8c9601-6.jpg

Do tretieho kola ako sme už v úvode spomínali nastupoval Tomáš Ondrej ako jeden z dvojice horúcich favoritov na absolútne víťazstvo v rámci celého, trojdielneho seriálu. Teploty hlboko pod bodom mrazu, na trati ľad a sneh. Podmienky ako pripravené pre zimnú súťaž. Tomáš v prvej rýchlostnej skúške zapísal druhý najrýchlejší čas. V druhej zabral a konkurencii vrátil všetko aj s úrokmi, napriek tomu sa ešte tešiť nemohol. Prišiel tretí test a Tomášov čas hovoril síce o druhom mieste v rámci poslednej rýchlostnej skúšky, napriek tomu mu bol v konečnom súčte časov o tekmer tri sekundy rýchlejší a právom mu preto patrilo víťazstvo nielen v rámci záverečného kola, ale aj z absolútne v rámci Liqui Moly Winter Cup. „Myslím, že vyhrať je dobrý pocit, som spokojný, musím však povedať, že dnešné kolo bolo najnáročnejšie, všade bol ľad, iba miestami to bolo posypané, naťahovali sme sa od začiatku, len škoda že Igor urobil chybu, mohlo to byť ešte lepšie. Bola to však jeho chyba a sám si za to môže. Som rád, že som v cieli a že som vyhral," dodal Tomáš Ondrej.

Miro Majláth

Tibor Szabosi;co8c9470-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri