Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Tím LAMA RACING čaká „kráľ kopcov“

Wednesday, 29. 05. 2019 - 12:55, Ľuboš Kašický   

Tím LAMA RACING čaká „kráľ kopcov“

Po tom, ako museli byť zrušené preteky na Jahodnej, sa tretím podnikom v kalendári Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu stala slávna ECCE HOMO v Šternberku. Dubnický tím tam tentoraz vyráža bez svojho lídra, Braňa Mička.

Tibor Szabosi;20190510-191729.jpg

Ak sme na Slovensku hrdí na Dobšinský kopec, tak Češi si potrpia na šternberkský kopec ECCE HOMO. Ten sa podobne, ako naša Dobšiná, jazdí v rámci európskeho šampionátu a tradične sa tam stretáva mimoriadne silná konkurencia. „Je to jeden z vrcholov sezóny na ktorý sa väčšina pretekárov naozaj teší,“ vraví Braňo Mičko, ktorý však v Šternberku bude chýbať. „Mrzí ma, že nebudem môcť štartovať, no rozhodli sme sa dôsledne pripraviť na našu druhú súťaž rely sezóny v Hustopečiach. Tomu sme všetko podriadili.“ Mičkové Mitsubishi Lancer prechádza v týchto dňoch precíznou kontrolou a ladením na náročnú moravskú súťaž, ktorá sa jazdí len dva týždne po Šternberku. „Nechceme nič nechať na náhodu a veľmi nám záleží na tom, aby bolo všetko pripravené tak, ako má,“ nezaprie v sebe absolútneho profesionála Dubničan.

Tibor Szabosi;c30i1655-21.jpg

Na slávny úsek cesty medzi Olomoucom a Opavou sa tak vydávajú reprezentovať tím LAMA RACING Marek Húska a František Ančík. Obaja veľmi úspešne odštartovali svoju premiérovú majstrovskú sezónu už Rechbergu aj Zaluži, a radi by na svoje výsledky nadviazali tiež na Morave. „Kopec v Šternberku veľmi dobre poznám,“ priznával Fero Ančík, ktorý so svojim BMW M3 E36 štartuje v triede E1 +2000 cc. „Jazdil som tu síce zatiaľ iba ako predjazdec, no pokojne môžem povedať, že je to „kráľ kopcov“. Trať je veľmi nádherná. Je rozdelená na dve polovice celkom iného charakteru. V druhej polovici sú krásne rýchle pasáže.“

Tibor Szabosi;c30i9601-27.jpg

Na rozdiel od Ančíka je šternberkská trať pre Mareka Húsku, ktorý štartuje so Škodou Felicia v triede E1 do 1400 cc, veľkou neznámou. „Vlastne o trati vôbec nič neviem,“ priznáva Marek. „Mám napozerané nejaké on-boardy a vyzerá to na veľmi peknú a rýchlu trať. Zo štartovej listiny tiež viem, že nás tam čaká mimoriadne silná konkurencia a bude to tvrdý súboj. Už teraz sa však na to teším.“ V tíme LAMA RACING vládne výborná tímová atmosféra a posádky sa vyslovene radujú z každého absolvovaného kilometra. „Samozrejme, že aj my sa chceme pokúsiť zajazdiť čo najlepší výsledok. Máme síce rešpekt pred konkurenciou, no pokúsime sa ich čo najviac potrápiť, aby sme mohli potešiť svojich fanúšikov a partnerov,“ dodáva šéf tímu, Braňo Mičko. A tím LAMA RACING potešil viacerých už aj počas uplynulého víkendu, keď sa partnersky podieľal na dubnickej charitatívnej akcii Memoriálu Michala Haviara.

Tibor Szabosi;c30i1499-19.jpg

Pre tých, ktorí sa rozhodnú prísť podporiť svoj obľúbený tím LAMA RACING aj do Šternberku treba povedať, že slávnostný štart pretekov je už v piatok 31.mája o 18-tej hodine podvečer na Hlavnom námestí. V sobotu 1.júna sa jazdia dva merané tréningy a preteky sú na programe v nedeľu 2.júna už od 8.30 ráno. Jazdia sa dve súťažné jazdy a po nich sa okolo osemnástej hodiny očakáva vyhlásenie víťazov na námestí pred Mestským úradom.

Tibor Szabosi;c30i0331-19.jpg

lamapartneri-v2019-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri