Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

TEMPUS STYLLEX rally team zvíťazil na IVECO Rally Rožňava 2008

Monday, 28. 04. 2008 - 08:58, T. Szabosi   

TEMPUS STYLLEX rally team zvíťazil na IVECO Rally Rožňava 2008V poradí druhým podujatím tohtoročného seriálu Majstrovstiev Slovenska TEMPUS BECEP Rally 2008 bola v dňoch 25. - 26. apríla IVECO Rally Rožňava. Po víťazstve na Rally Eger sa Jozef Béreš s Róbertom Müllerom chystali s Fiatom Grande Punto S2000 zaútočiť na najvyššie priečky i na východe Slovenska. Trate v okolí Rožňavy sú známe svojou mimoriadnou náročnosťou, ktorú v tomto roku ešte sťažilo množstvo zradného zimného posypu.



Za slnečného a teplého počasia na posádky v piatok popoludní čakali štyri rýchlostné skúšky. K najväčším konkurentom teamu TEMPUS STYLLEX patril poliak Grzyb na identickej technike a Drotár so Škodou Octavia WRC. Už úvodný test naznačil, že súboj o prvenstvo bude dramatický a mimoriadne tvrdý. Vyhral Grzyb o 1,3 sekundy pred Bérešom a Orsákom. Hneď na druhej rýchlostnej skúške sa však poradie menilo v prospech teamu TEMPUS STYLLEX: Ďodi zajazdil najlepší čas s náskokom 4,5 sekundy pred Drotárom a 5,8 sekundy pred tretím Grzybom a usadil sa na prvej priečke priebežného hodnotenia. Napínavý súboj pokračoval i naďalej. Grzyb vyhral tretí test o 0,7 sekundy pred Bérešom a najlepší čas zajazdil i na RS4. Keďže Béreš bol i napriek krátkemu výletu mimo trať pomalší len o 0,4 sekundy po prvom dni udržal vedúce postavenie. Na druhom mieste "prenocoval" Grzyb, tretí bol po piatkovej etape Drotár so stratou 34,9 sekundy.



V sobotu ráno vyrazila posádka teamu TEMPUS STYLLEX na trať s náskokom 3,4 sekundy na svojich prenasledovateľov. Po vydarenej RS5 si Béreš s Müllerom poistili vedúce miesto v priebežnom hodnotení a zvýšili náskok na Grzyba na 6,2 sekundy. Na Ďodiho obľúbenej RS Uhorná pridali ďalší najlepší čas a porazili Grzyba o 3,2 sekundy. Súboj Fiatov sledoval s odstupom už 41,7 sekundy tretí Drotár.

Na divácky atraktívnom mestskom okruhu, ktorý je ale vďaka svojmu šmykľavému povrchu a "obľúbeným" obrubníkom každý rok miestom vypadnutia viacerých posádok, zvolila posádka teamu TEMPUS STYLLEX i vzhľadom k skúsenostiam z minulej sezóny opatrnejšie tempo. Zvíťazil Drotár pred Gavlákom, Béreš zajazdil tretí čas so stratou 3,3 sekundy. Jeho najväčší súper Grzyb v snahe udržať sa v hre o najvyššie priečky po kontakte s obrubníkmi poškodil zavesenie kolies a musel zo súťaže odstúpiť.



Z dramatického a divácky atraktívneho súboja o prvé miesto tak profitoval Drotár, ktorý sa po mestskom okruhu a odstúpení poľskej posádky prepracoval na druhú priečku so stratou 38,4 sekundy na Béreša. Tretiu priečku si vyrovnaným výkonom držal po RS7 Peter Gavlák. Dostatočný náskok posádky teamu TEMPUS STYLLEX pred súpermi "nadiktoval" do ďalších kilometrov bezpečné tempo, z čoho bol druhý čas na RS8 so stratou 4,1 sekundy na Drotára.

O tom, že rally je šport plný zvratov a nečakaných prekvapení, sa pri druhom prejazde cez RS Uhorná presvedčila i posádka teamu TEMPUS STYLLEX. Béreš s Müllerom k radosti početných priaznivcov na svojej obľúbenej trati predviedli ďalší zo skvelých výkonov, pár metrov pred cieľom sa však dostali do "hodín", ktoré síce Ďodi s prehľadom vyriešil, no napriek tomu zdramatizovali ďalší priebeh súťaže. Zhasnutý motor Punta sa totiž dlho nedarilo naštartovať a v cieli z toho bola strata za Drotárom až 17,9 sekundy.



Do cieľa chýbali ešte dve rýchlostné skúšky a náskok na Octaviu WRC Igora Drotára sa zmenšil na nebezpečných 16,4 sekundy. Hneď v nasledujúcom teste však Béreš nenechal nič na náhodu, porazil Drotára o 6,1 sekundy a pred záverom súťaže dal jasne najavo, že na svoje prvé víťazstvo v Rožňave už nemieni ďalej čakať. Posledný, tretí prejazd cez RS Uhorná bravúrne zvládol, zvíťazil pred Drotárom o 10,4 sekundy a dočkal sa premiérového triumfu na svojej obľúbenej súťaži. Igor Drotár obsadil so stratou 32,9 sekundy druhé miesto a po vyrovnanom výkone si tretiu priečku na IVECO Rally Rožňava 2008 so stratou 89 sekúnd na víťaza vybojoval Peter Gavlák.

Team TEMPUS STYLLEX si po víťazstve v Egeri pripísal do hodnotenia seriálu TEMPUS BECEP Rally 2008 i v Rožňave 30 bodov a upevnil si vedúcu pozíciu v priebežnom poradí.



Výsledky IVECO Rally Rožňava 2008:

1. Béreš - Müller / Fiat Grande Punto S2000: 1:11:10,5
2. Drotár - Bánoci / Škoda Octavia WRC: + 32,9
3. Gavlák - Hůlka / Mitsubishi Lancer Evo IX: +1:29,0
4. Riečica - Horniaček / Subaru Impreza N12: +4:23,9
5. Trnovec - Kárník / Mitsubishi Lancer Evo IX: +4:34,1
6. Rzeznik - Browinski / Suzuki Swift S1600: +6:36,4

Priebežné poradie Majstrovstiev Slovenska TEMPUS BECEP Rally 2008 po dvoch súťažiach:

1. Béreš - 60 bodov
2. Drotár - 46 bodov
3. Gavlák - 38 bodov
4. Bessenyey - 26 bodov
5. Orsák - 25 bodov
6. Ballay - 21 bodov



Podrobné spravodajstvo z účinkovania teamu Tempus Styllex na IVECO Rally Rožňava 2008, fotografie a zvukové záznamy zo servisnej zóny nájdete na oficiálnej stránke teamu www.tempus.styllex.com.

Najbližším podujatím na ktorom sa predstaví team TEMPUS STYLLEX bude tretia súťaž seriálu Majstrovstiev Slovenska TEMPUS BECEP Rally - SLOVNAFT Rally Bratislava v dňoch 23. - 24. mája 2008.


TEMPUS STYLLEX Media team


Jozef Béreš jr.- Robert Muller - onboard - IVECO Rožňava 2008







Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri