Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Team HOMOLA Motorsport cez zimu nezaháľa

Wednesday, 03. 03. 2010 - 00:01, Radovan Szabosi   

Team HOMOLA Motorsport cez zimu nezaháľa

Napriek tomu, že ostatná pretekárska sezóna skončila v októbri 2009, pre náš team od novembra začala nová. Zimnú prestávku sme obaja (Jaro a Matej) využili na zlepšovanie fyzickej, ale aj psychickej prípravy.

tl-sprava-autoslalom-trebatice-2.jpg

Na konci roka 2009 sme tiež urobili niekoľko zásadných (športových) rozhodnutí, ktoré by sa pozitívne mali odraziť vo výsledkoch sezóny 2010.

tl-sprava-autoslalom-trebatice-4.jpg

Pre Mateja, ktorý sa aj v roku 2010 bude zúčastňovať MSR v pretekoch motokár, sme objednali špičkovú motokáru od výrobcu, ktorý ju dodával aj Schumacherovi v jeho motokárových rokoch. O chvíľu by sme mali podvozok dostať do Bratislavy a včas budeme priaznivcov informovať.

Z dôvodu získavania skúseností, sme sa rozhodli, že sa Matej bude vo voľnom čase zúčastňovať automobilových pretekov, tak aby získal čo najviac skúseností a návykov. Keďže team nedisponuje vozidlom, ktoré by vzhľadom na Matejov vek (15 rokov) spĺňalo predpisy MSR v pretekoch automobilov (objem motora do 1400cm³), rozhodli sme sa, že sa Matej zúčastní niekoľkých nelicencovaných pretekov automobilov.

tl-sprava-autoslalom-trebatice-6.jpg

Prvým z nich bol 1. AZ Pneu Autoslalom CAROL LINE, ktorý sa konal v sobotu 27. februára na motokárovej dráhe v Trebaticiach. Na poslednú chvíľu sme ako vhodné náradie zvolili teamové tréningové vozidlo Citroën C2 (objem 1600 cm³, výkon 147 PS). Matej si prvý krát sadol za volant tohto vozidla v daždi iba jeden deň pred súťažou, aby si zvykol na rozbiehanie a sedenie vo vozidle. A išlo sa na preteky.

V sobotu bolo v Trebaticiach spočiatku zamračené, veterné počasie, a trať postupne osychala. Matej motokárovú trať síce dobre pozná, ale pre autoslalom bola mierne pozmenená a keď vezmeme do úvahy iné sedenie v aute a zhoršený výhľad na rozdiel od motokáry, tak vlastne bola úplne nová. Preteky pozostávajú z rannej tréningovej jazdy a troch ostrých jázd, z ktorých sa spočítavajú iba dve najrýchlejšie a z výsledku sa určuje poradie.

tl-sprava-autoslalom-trebatice-05-1.jpg

Keďže Matej nemá s autami skoro žiadne skúsenosti a predpisy povoľujú vo vozidle 2 osoby, od rannej tréningovej jazdy mu asistoval radami vo vozidle Jaro. Na druhej strane to však bola pre Mateja aj nevýhoda v podobe pridaných 73 kg vo vozidle. Keď k tomu pripočítame Matejove prakticky žiadne skúsenosti s ovládaním automobilu, tréningové auto, ktoré je skoro najťažšie v triede S2 (do 1600 cm³), tak na štarte mal voči súperom veľmi sťaženú pozíciu. Ale prišli sme sa učiť, zbierať cenné skúsenosti a takéto preteky sú na to ako stvorené.

Matejovi to išlo veľmi dobre a s každou ďalšou jazdou sa výrazne posúval hore v poradí v triede, ale aj v absolútnom hodnotení . Do poslednej jazdy preto vyrazil už sám bez „zbytočnej" záťaže a spravil si svoj osobný autoslalomový rekord.

tl-sprava-autoslalom-trebatice-1.jpg

Záverom treba povedať, že sa veľmi tešíme z tejto kvalitnej a široko obsadenej akcie, ktorá nám pomáha v Matejovom automobilovom napredovaní. Tešíme sa na ďalšie preteky do Nitry (20.3.2010).

Výsledky:
• Najrýchlejší čas : 1:11,737 - 11. čas v triede S2
• Najrýchlejší čas : 1:13,433 - 14. čas v triede S2
• Celkové umiestnenie v triede S2: 14. miesto z 25.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri