Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak zvýšil svoj náskok na čele nemeckej rely

Saturday, 19. 08. 2017 - 21:12, Ľuboš Kašický   

Tänak zvýšil svoj náskok na čele nemeckej rely

Tankodrom priniesol veľa defektov, Neuville havaroval, Meeke odstúpil pre poruchu a Mikkelsen s Ogierom nestačia tempu sústredeného Otta Tänaka.


S viacej ako dvadsaťsekundovým náskokom nastúpi v nedeľu do poslednej etapy nemeckej rely estónska posádka Tänak s Järveojom na forde fiesta WRC. Druhou posádkou v priebežnou poradí je nórska dvojica Mikkelsen a Jaeger na citroene C3 WRC. „Išli sme všetci na maximum, no nestačilo to," tvrdí Andreas Mikkelsen. „Naše auto sa zlepšuje každým kilometrom. Zajtrajšie eresky už nebudú také zradne, ako dnešné a za normálnych podmienok sa toho už asi veľa nezmení."

Copyright manufacturer;2017011046al-1.jpg

Samozrejme oveľa spokojnejší je sebavedomý Tänak. „Bol to čistý deň. Neurobili sme chyby, zatiaľ čo naši súperi ich zopár vyrobili," vraví Estónec. „Áno, niekoľko chýb som urobil," priznáva aj majster sveta Ogier, ktorý sa po odstúpení Neuvilla drží tretieho miesta a na Mikkelsena zaostáva stále iba približne osem sekúnd.

Copyright manufacturer;gm201711077-1.jpg

Thierry Neuville (Hyundai) plánoval dnes atakovať lídrov, no chvíľka nepozornosti už na úvodnej ereske druhej etapy znamenala ulomené koleso a odstúpenie z etapy. Jeho jedinou nádejou, ako stratiť na Ogiera v šampionáte čo najmenej bude už iba nedeľňajšia power stage.

Copyright manufacturer;2017germany-sv-089.jpg

Na uvoľnené miesto v TOP5 sa po Belgičanovi prihlásila najlepšia toyota, ktorou je tentoraz tá Juho Hänninena. Fín si za sebou drží citroen Craiga Breena aj tímového kolegu Latvalu, ktorý na druhom prejazde tankodromom pichol a nielen stratil cenný čas, ale poškodil aj rameno.

Copyright manufacturer;tgr-0032-6.jpg

Vo WRC2-kách viedol takmer celý deň Kopecký s Dreslerom na fabii R5. Aj oni však na druhom prejazde tankodromu dostali defekt, menili koleso a stratili pozície. Do čela triedy sa tak dostal Eric Camilli s fiestou R5. Kopeckého na krátko predbehol aj Tidemend, no v nasledujúcich úsekoch Kopecký znova jazdil najrýchlejšie časy WRC2 a posunul sa na druhé miesto pred švédskeho tímového kolegu. Žiaľ, po defekte je strata na Camilliho sedemdesiatdva sekúnd a to už v nedeľu asi Česi ťažko zmažú.

Copyright manufacturer;ro17wrc11ger215.jpg

V nedeľu čakajú na posádky úplne nové dve rýchlostné skúšky, ktoré sa pôjdu dvakrát. Stále je to však 52 ostrých kilometrov a stať sa môže čokoľvek. Ako to celé dopadne sa dozvieme už niekedy medzi trinástou a štrnástou hodinou popoludní.

res-leg2-3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri