Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak udržal vedenie aj po druhej etape

Saturday, 01. 06. 2019 - 20:20, Ľuboš Kašický   

Tänak udržal vedenie aj po druhej etape

Mimo hru sú odvčera už Loeb so Sordom a dnes sa k nim pridal aj Latvala. Na prvých troch priečkach je však pred poslednou etapou poriadne tesno.

 

Rozbité trate druhej etapy portugalskej súťaže prinútili posádky dávať si ešte väčší pozor a zdá sa, že aj to sa podpísalo na príliš sa nemeniacom poradí. „Vôbec nie je príjemné jazdiť v takýchto podmienkach,“ krútil hlavou aj skúsený Sebastien Loeb (hyundai). Najviac na to doplatil Jari-Matti Latvala (toyota), ktorý v úvode druhej sekcie poškodil tlmiče a po druhom popoludňajšom úseku už musel zo súťaže odstúpiť.

Pritom práve Latvala sa dopoludnia ako jediný začal nebezpečnejšie približovať lídrovi Tänakovi, ktorého trápili brzdy. Po odstúpení Latvalu sa poradie iba posunulo o jedno miesto a na druhom mieste teda nocuje Meeke (toyota) a tretí je Neuville (hyundai). Na štvrté sa posunul Ogier s citroenom a potom véééľka diera.

ap-leg2-tanak.jpg

Mimo hru sú odvčera aj Loeb so Sordom (hyundai), ktorých autá stále štrajkujú a opakovane mali problémy prísť včas na „čakačku“. To je dôvod, prečo majú obaja veľkú penalizáciu a topia sa kdesi hlboko na chvoste štartového poľa. „Už iba testujeme a sústreďujeme sa na prípravu na Sardíniu,“ tvrdí Dani Sordo.

ap-leg2-neuville-1.jpg

Vo WRC2 PRO sa do čela dostal Kalle Rovanpera pred Jana Kopeckého, ktorý mu ponúkol šancu, keď si zle upevnil kapotu a jednu eresku si zajazdil s ňou. „Moja, chyba. Zabudol som to upevniť. Čudujem sa, že sme stratili iba tak málo,“ skonštatoval Kopecký.

ap-leg2-kalle.jpg

Ott Tänak síce vedenie dnes udržal ale problémy (najprv s brzdami, potom s tlmičom a dokonca aj hodiny) ho pripravili o náskok a rozdiely sú pred zajtrajšou záverečnou etapou tak malé, že možné je všetko. Veď Meeke stráca iba štyri a Neuville deväť sekúnd!

ap-leg2-ogier-1.jpg

V nedeľu čaká na posádky „len“ 51 ostrých kilometrov, no dvakrát sa ide populárna Fafe so svojim skokom, kde sa tiež môže kadečo ešte udiať. Každopádne, zajtra popoludní už budeme vedieť, či sa bude meniť priebežné poradie v majstrovstvách sveta.

Pozrite si výsledky



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri