Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hetrik Toyoty v prvej etape!

Friday, 31. 05. 2019 - 21:22, Ľuboš Kašický   

Hetrik Toyoty v prvej etape!

Po prvej etape siedmeho podniku MS rely v Portugalsku vedie zaslúžene Ott Tänak na toyote. Hyundai mal technické problémy!

 

Po takmer troch týždňoch sa znova roztočil kolotoč svetovej rely a po juhoamerickom „výlete“ začala konečne európska šnúra. O tom, že portugalská šotolina tiež nie je žiadna sranda sa dnes presvedčilo viacero posádok a niektoré vozidlá dokonca na trati horeli. Dvakrát sa preto prerušovalo. Zaujímavé, že vždy na takmer pätnásť kilometrovom úseku Arganil,. Dopoludnia vzbĺklo Mitsubishi domáceho Josého Merceana a popoludní, pri druhom prejazde, zasa Volkswagen Polo R5 ďalšieho Portugalčana Pedra Meirelesa. Našťastie to súboj na čele nijako nepoznačilo, keďže lídri jazdili pred nimi.

ap-ws2111-all.jpg

Na čele to ráno vyzeralo na súboj medzi toyotou Otta Tänaka a hyundaiom Dani Sorda, no práve na trojke mali hneď dve autá tímu Hyundai Motorsport problémy s palivovým systémom a Sordo bol jedným z nich (druhý bol Loeb). Šéf tímu, Andrea Adamo, krútil hlavou a dušoval sa, že niečo také sa nesmie stať a nesmie sa to už opakovať. Loeb aj Sordo sa však prepadli na chvost štartového poľa a Hyundaiu zostal v hre iba Neuville.

ap-h2111-ott.jpg

Vpredu zatiaľ Tänak súperom odskočil a na konci dňa tak nocuje s malým, ale šikovným náskokom sedemnásť sekúnd na druhého tímového kolegu Latvalu (tiež toyota). A aby sa Tommi Mäkinenovi nemálilo, tak aj tretia je toyota Krisa Meeka! „Príjemný výsledok, ale do cieľa je ešte ďaleko,“ ktorí nadšenie fínsky ex-šampión a šéf tímu Toyota.

ap-n2111-meeke.jpg

Na štvrtom a piatok mieste sú prakticky v necelých dvoch sekundách Neuville (hyundai) a Ogier (citroen). Potom je už takmer minútová diera na ďalších súperov.

ap-jbw2111.jpg

Vo WRC2 PRO zvádzajú krásny súboj obidve továrenské Fabie R5 evo s Kopeckým a Rovanperom. V tesnom súboji má zatiaľ navrch česká posádka, ktorá vedie približne päť sekúnd. Zaujímavé je, že oboch v kategórii WRC2 predbehol súkromník Oli Veiby s Volkswagenom Polo GTi R5. Rozdiel je však iba štyri sekundy a všetko je otvorené.

ap-h12111-kopecky.jpg

V sobotu čakajú na posádky dve sekcie po tri úseky. Začína sa pred desiatou dopoludnia nášho času a končí sa niekedy okolo siedmej podvečer.

Výsledky si pozrite tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri