Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Svetový rekord v úspore paliva

Sunday, 14. 11. 2010 - 20:47, Ivan Václavík   

Svetový rekord v úspore paliva

Toyota Auris HSD Eco Challenge vytvorila so spotrebou 3,46 l/100 km svetový rekord v najnižšej spotrebe paliva v mestskej prevádzke. Počas 24 hodín absolvovala pod dohľadom zástupcov poroty Guinnessovej knihy rekordov ako sériové vozidlo jazdu nonstop v Kolíne nad Rýnom. Stalo sa to v dňoch 28. -29. októbra.

Copyright manufacturer;toy-auris-hsd.jpg

Cieľom bolo dosiahnuť s vozidlom segmentu C doposiaľ najnižšiu spotrebu paliva v mestskej prevádzke. Za volantom sedeli striedavo traja inštruktori autoklubu ADAC z oboru úspory pohonných hmôt, ktorí napokon dosiahli vynikajúcu hodnotu 3,46 litrov na 100 kilometrov.

Copyright manufacturer;007034.jpg

Počas 24 hodín jazdili na určenom okruhu (približne 30 kilometrov) v Kolíne nad Rýnom, pričom nevynechali ani stred mesta. Svetový rekord bolo možné sledovať na Facebooku v sekcii Toyota Auris HSD. Sériový Auris HSD mal pneumatiky Michelin Energy Saver, palivom bol Shell Super a predtým absolvoval súťaž v ekonomickej jazde cez celé Nemecko.

toy-auris-hsd-detail.jpg

Rekordná jazda poskytla pôsobivý dôkaz o efektívnosti hybridného pohonu Toyoty a taktiež o plnohodnotnej spôsobilosti vozidla pre každodenné jazdy i na dlhé vzdialenosti. Auris HSD je tohtoročnou novinkou Toyoty a určuje nové kritériá v oblasti spotreby paliva a emisií CO2 v triede kompaktných hatchbackov. Plnohodnotný hybridný pohon sa skladá z benzínového motoru 1,8 l VVT-i, elektromotora a plynulej automatickej prevodovky. Vyvinie systémový výkon 100 kW/136 k a podľa výrobcu zabezpečuje vozidlu skvelú nízku priemernú spotrebu 3,8 l/100 km a emisie CO2 89 g/km.

Copyright manufacturer;toy-aurishsd-guiness-03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri