Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Hračka pre dospelé deti na tri písmená

Friday, 12. 11. 2010 - 11:17, Ivan Václavík   

Hračka pre dospelé deti na tri písmená

V jednej z úspešných pesničiek spieva Pavel Bobek „stoupat jak dým". Tak podobne, postupne po jednom schodíku, sa dostala na samotný vrchol spoločnosť Auto-Impex v Bratislave, ktorá je dnes výhradným predajcom exkluzívneho športového auta Nissan GT-R. Tento týždeň ho jej zástupcovia predstavili motoristickým novinárom.

Na budúci rok oslávi Auto-Impex 20. výročie od svojho vzniku v roku 1991. Postupne získavala dílerstvo značiek Nissan (1992), Iveco (1993), Alfa Romeo (1998), neskôr aj zastúpenie pre úžitkové a nákladné automobily FIAT, Nissan a vlani pribudol model GT-R.

nissan-gt-r-ba31g.jpg

Vo výkladnej skrini na Rožňavskej ulici v Bratislave sa teda vyníma skvost medzi športovými autami. V priebehu roku 2010 predali 27 kusov Nissanu GT-R, prevažne slovenským klientom, najmladší mal 31 rokov, ale väčšina patrila k strednej generácii vo veku 40 - 45 rokov. S výnimkou troch nákupov na lízing platili kupujúci za GT-R v hotovosti.

Copyright manufacturer;41301-3-6.jpg

Vynovená verzia na rok 2011 bude mať vylepšený dizajn interiéru aj exteriéru, zlepšila sa aerodynamika (koeficient odporu vzduchu z 0,27 na 0,26). Výraznou novinkou je režim Save, ktorý optimalizuje pri jazde na diaľnici krútiaci moment (zvýšený z pôvodných 588 na 612 Nm) a lepším radením rýchlosti sa podarilo znížiť spotrebu na 8,5 litra. Samozrejme, kto využíva športový potenciál tohto výnimočného auta, ktoré môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 313 km/h, musí počítať s oveľa vyššou konzumáciou.

Copyright manufacturer;41321-3-6.jpg

Pre úplnosť ešte dodávame, že maximálny výkon GT-R vzrástol zo 485 na 530 k a skrátilo sa tiež zrýchlenie z pokoja na stovku, ktoré bolo dosiaľ za 3,5 sekundy. Nevšedným parametrom tejto hračky pre dospelých zodpovedajú aj brzdové kotúče s priemerom 390 mm, ktoré ani pri vyššej záťaži takmer nevädnú. Zaujímavosťou je, že pneumatiky sú výlučne značky Dunlop. A rovnako je zaujímavé, že z predaných 27 exemplárov zatiaľ ani jeden neskončil po havárii v servise. Mimochodom, GT-R nemá účinnejšie 4-bodové pásy, ale len klasické trojbodové. No kde by sa u nás dalo jazdiť rýchlosťou okolo 300 km/h? Takže to ani nie je nevyhnutné.

Copyright manufacturer;41311-3-6.jpg

Súčasná cena edície Premium je 90 000 €, GT-R Black Edition vyjde o 1 100 € drahšie. Rozdiel v cene sa premieta len v použitom interiéri. V ponuke je šesť farebných odtieňov karosérie vrátane novej čiernej a modrej. Prvé Nissany GT-R na rok 2011 sa dostanú k zákazníkom vo februári.

Copyright manufacturer;41324-3-6.jpg

Návšteva v servise vyjde na 300 €, pred každou jazdou na pretekárskom okruhu i po nej je majiteľ tohto auta povinný absolvovať prehliadku v servise, ak nechce stratiť nárok na záruku.

 

Fotogaléria Nissan GT-R 2011



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri