Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Super výsledok Jána Miloňa na ďalšej Európe

Wednesday, 19. 07. 2017 - 12:01, Public relations   

Super výsledok Jána Miloňa na ďalšej Európe

Siedme kolo Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2017 odštartovalo u našich severných susedov, v Poľsku. Podujatie 9. Wiscig Górski Limanowa Przelecz pod Ostra absolvoval aj Ján Miloň.

 

Tibor Szabosi;asf-2134.jpg

Jantár Team spoločne s Jánom Miloňom a vozidlom BMW Z4 GT3, ako jediný spomedzi kopciarov, absolvuje v tohtoročnej sezóne kompletný seriál európskeho šampionátu. Pred pretekmi v Limanowej patrila slovenskému reprezentantovi druhá priečka priebežného poradia v skupine a triede GT. V Poľsku sa mu podarilo získať maximálny počet bodov, čo jeho pozíciu ešte upevnilo.

Tibor Szabosi;c30i1218-6.jpg

„V Limanowej bolo všetko super. V sobotu síce pršalo a podmienky boli neskutočne ťažké, strašne šmýkalo, hlavne v prvej tretine trate. Všetko sa nám však podarilo zvládnuť a nakoniec som sa už v sobotu tešil z víťazstva. Poliaci ma totiž presvedčili aby som sa prihlásil okrem európskeho šampionátu, aj do ich majstrovstiev, kde ma zaradili s mojim BMW Z4 GT3 do triedy E1+2000 s jednou poháňanou nápravou. Túto triedu som nakoniec aj vyhral, čo ma veľmi potešilo. V nedeľu však už bolo treba v prvom rade myslieť na zisk európskych bodov. Našťastie hneď z rána vyšlo slnko, ktoré osušilo trať a bolo zároveň aj príjemne teplo, čo mi dosť pridalo na psychike. V prvej súťažnej jazde sa mi podarilo vyhrať skupinu a triedu GT o dve sekundy. V druhej to bolo veľmi tesné, po tom, čo som na trati nabehol na olejovú škvrnu a skoro havaroval sa mi podarilo doraziť do cieľa o nejakú tisícinu rýchlejšie ako moji súperi. Vyhral som teda skupinu a triedu GT v rámci podujatia započítavaného do európskych majstrovstiev a zároveň som získal aj ocenenie za druhé miesto v triede E1+2000 s jednou poháňanou nápravou. Samotné preteky boli dobre zorganizované a aj napriek veľkému množstvu havárií, prerušenia neboli vôbec dlhé. Veľmi ma potešili poľskí fanúšikovia. Tých bolo za nami v servise neskutočne veľa, doslova ospevovali naše BMW Z4 GT3, čo ma naozaj potešilo," opísal preteky v Limanowej Ján Miloň.

Tibor Szabosi;c30i1430-9.jpg

Diváci, ktorí by chceli naživo sledovať Jána Miloňa a jeho zelené BMW Z4 GT3 priamo na trati, majú možnosť prísť už počas nadchádzajúceho víkendu (22. - 23.7.2017) na Dobšinský kopec, kde sa bude konať ôsme kolo Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2017.

Tibor Szabosi;c30i0639-4.jpg

Jantar Team, M. Majláth

jantarpartneri-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri