Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Subaru odchádza!!!

Wednesday, 17. 12. 2008 - 07:36, T. Szabosi   

Subaru odchádza!!!Bohužiaľ svetová finančná kríza zasiahla aj takéto odvetvie akým je automobilový šport. Všetci nadšenci jedného z kultových áut rallyšportu prídu o možnosť sledovať tento superšpeciál na tratiach majstrovstiev sveta rely. Automobilka Subaru ako druhá po Suzuki oznámila ukončenie účasti v Majstrovstvách sveta.

Subaru World rally team bol založený v roku 1989, keď sa Japonský výrobca spojil s Britskými špecialistami z Prodrive. Od vtedy Subaru získalo 6 titulov v značkách.

„ Toto nie je len smutná pre Subaru tým ale aj pre milióny fanúšikov na celom svete „ povedal šéf týmu Prodrive David Richards

Tibor Szabosi;1t1u1355.jpg

„Je to veľká stráta, pretože odchádza jedna z ikon tohto športu, Subaru world rally team vytvoril skutočných šampiónov akým boli Colin McRae alebo Richard Burns, a neprítomnosť týmu v Majstrovstvách sveta bude veľmi cítiť. Avšak toto rozhodnutie uzatvára jednu kapitolu Prodrive, ale naša pozornosť bude obrátená do budúcna.

Prodrive tiež sľúbil, že bude podporovať svoje zákaznícke tými v roku 2009 a v budúcnosti. Počas 15. rokov Prodrive predal celkom 500 vozov z nich 400 pre súkromné tými v 47 krajinách sveta.

Zatiaľ to vyzerá, že Ford a Citroen ostávajú v kolotoči Majstrovstiev sveta v rely.

Miro Relovský





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri