Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Štvrté miesto absolútneho poradia pre Jantar Team z Portugalska

Sunday, 21. 05. 2023 - 19:51, Miroslav Majláth   

Štvrté miesto absolútneho poradia pre Jantar Team z Portugalska

Seriál FIA European Hill Climb Championship 2023 sa počas aktuálneho víkendu presunul do Portugalska na podujatie Rampa da Falperra a mesta Braga. Jantar Team tu reprezentoval Corentin Starck.

 

Jantar Team

V okolí portugalského mesta Braga sa preteky jazdia už od roku 1927. Nebolo to síce na aktuálnej trati, ale už vtedy si svoje šoférske umenie vyskúšalo sedemnásť jazdcov a to aj napriek faktu, že vtedy bola cesta iba šotolinová. Po mnohých ďalších pretekoch, ktoré sa v priebehu rokov konali viac menej sporadicky, oživil organizátor opäť preteky v roku 1976. To už bolo na aktuálnej trati a kandidatúra na európske podujatie na seba dalo čakať dlhých osem rokov. Všetko sa podarilo a do Braga sa nasťahovali podujatia európskeho kopcového šampionátu už v roku 1985. V tomto roku bolo podujatie Rampa da Falperra zaradené v poradí ako štvrté podujatie seriálu FIA European Hill Climb Championship. Na štarte nechýbal ani slovensko-český Jantar Team s belgickým jazdcom Corentinom Starckom a vozidlom Nova Proto NP01 V8 Mugen Tomei.

Jantar Team

V prípade Corentina to na Rampa da Falperra, rovnako ako na ostatných európskych kopcoch, bol premiérový štart. Samozrejme neznalosť trate oproti súperom, je pre jazdca obrovský deficit. Napriek tomu Corentin Starck dokázal výborne zabojovať, pričom po druhej „ostrej“ jazde figuroval na treťom mieste celkového poradia. V Brage však všetci bojujú v troch súťažných jazdách a po tretej jazde ho súčet všetkých posunul na konečné štvrté miesto absolútneho poradia. Rovnaké umiestnenie dosiahol aj v kategórii 2. V skupine CN/E2-SC a triede SC-3000 dosiahol na konečné tretie miesto. Ak vezmeme v úvahu fakt, že Corentin na Rampa da Falperra v tomto roku debutoval, výsledok bol veľmi úspešný.

Jantar Team

„Veľmi som sa po druhej jazde tešil, keďže Corentin figuroval na treťom mieste absolútneho poradia. Ale nakoľko sa v Brage v tomto roku spočítavali časy zo všetkých troch súťažných jázd, v súčte mu nakoniec patrila štvrtá priečka. Napriek tomu som maximálne spokojný, predsa len Corentin ide seriál FIA EHC prvý rok a napriek tomu dosahuje výborné výsledky. Treba povedať aj to, že tento kopec je nesmierne ťažký a neskutočne rýchly, sám som tu niekoľkokrát štartoval a preto to viem posúdiť. A možno práve pre spomínanú náročnosť patrí stále Braga mojim najobľúbenejším kopcom v Európe. Ďakujem Corentinovi za perfektný výkon a verím, že aj partneri nášho Jantar Teamu budú rovnako spokojní,“ opísal svoje pocity šéf Jantar Teamu, Ján Miloň.

Jantar Team

Jantar Team bude už počas ďalšieho víkendu reprezentovať rovnako na pretekoch automobilov do vrchu, v tomto prípade v medzinárodných slovenských majstrovstvách Jaroslav Dubóczi a stane sa tak na podujatí Ústecká21. Ako to dopadlo, to sa opäť od nás dozviete po pretekoch.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri