Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Štvrté a druhé miesto v triede pre Kekeňáka s Baďurom

Tuesday, 25. 10. 2022 - 17:32, Miroslav Majláth   

Štvrté a druhé miesto v triede pre Kekeňáka s Baďurom

Kesko Racing Team v rámci 48. Garrett Rally Košice 2022 reprezentovala posádka Marián Kekeňák – Vítězslav Baďura na vozidle Ford Fiesta Proto.

 

Tibor Szabosi

V Košiciach sa rozdávala ešte posledná poriadna porcia bodov do Majstrovstiev Slovenska v rally 2022. V triede 11 bojovala o body aj posádka rožňavského Kesko Racing Teamu. Slovensko-česká dvojica, ktorá si už v minulosti vyskúšala ako jej to chutí v rally aute nepodala zlý výkon. V V prvej etape, ktorá v sebe zahŕňala celkovo päť meraných úsekov dojazdili Keko s Víťom na štvrtom mieste v triede 11 a deviatom absolútneho v rámci slovenského šampionátu.

Tibor Szabosi

„Prišli sme sem bez predného nárazníka a pravdu poviem, že som si ani nevšimol kde sme ho stratili. Zaregistroval som, že sa niečo seje so svetlami, ale v tom lese som nemal čas niečo riešiť. Dúfam len, že sa nárazník nájde, boli na ňom totiž namontované bočné prídavné svetlá a ich strata by ma dosť hnevala. Musím ale povedať, že je to naozaj masaker. Rýchlostnú skúšku Bogota nemám rád ani za svetla a teraz sme ju museli ísť po tme a ešte aj na vode. Ale som rád, že sme tu, prvý deň máme za sebou,“ skonštatoval Marián Kekeňák v cieli prvej etapy.

Tibor Szabosi

V rámci druhej etapy čakalo na súťažiacich zdolať šesť rýchlostných úsekov. Tie sa konali na Jahodnej a na Ružíne. Počasie sa veľmi neumúdrilo, čiže všetkých čakala mokrá vozovk a miestami aj hmla. Tieto podmienky Kekovi s Víťom trošku viac vyhovovali, o čom hovorí aj fakt, že v cieli druhého bodovaného dňa im patrilo druhé miesto v triede 11 a piate v celkovom slovenskom poradí.

Tibor Szabosi

„Ráno sme zvolili dobré obutie čo sa samozrejme odrazilo aj na dosahovaných časoch. Navyše mi tie dnešné rýchlostky lepšie sedia, aj keď Ružín som išiel radšej opatrnejšie, tam totiž na tomto slizkom povrchu nie je problém auto zahodiť do lesa. Bolo to dobré a výsledok sa mi páči,“ doplnil Marián Kekeňák v cieli druhej etapy.

Tibor Szabosi

Teraz na jazdcov Kesko Racing Teamu čaká voľný víkend a po ňom by sa mali predstaviť ma podujatí Auto Show na Slovakia Ringu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri