Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Víťazstvo Slamčíka s Dachom v rámci RRP v Košiciach

Tuesday, 25. 10. 2022 - 18:45, Miroslav Majláth   

Víťazstvo Slamčíka s Dachom v rámci RRP v Košiciach

V rámci 48. Garrett Rally Košice 2022 sa medzi jazdcami v rámci RRP predstavila aj dvojica, ktorú sme mali možnosť prvýkrát sledovať v akcii v Poprade. Miňo Slamčík a Rišo Dacho.

 

Tibor Szabosi

Košická súťaž bola pre posádku, ktorá vlastne ešte stále začína, samozrejme novou. To znamenalo, že rýchlostné skúšky, inak veľmi ťažké, išli úplne prvýkrát. Napriek tomu sa medzi konkurenciou zloženou z posádok Slovenského Rally Poháru a Regionálneho Rally Poháru nestratili a ukázali, že v budúcnosti s nimi bude treba počítať.

Tibor Szabosi

V rámci prvej etapy 48. Garrett Rally Košice 2022 museli absolvovať dvojicu rýchlostných skúšok Izra a Bogota. Tie sa nachádzali juhovýchodne od mesta Košice, pričom celá ich trať viedla po úzkych lesných cestách. Miňo s Rišom tieto dve rýchlostné skúšky v rámci svojej triedy, pričom v rámci celého RRP skončili len vďaka desať sekundovej penalizácii na druhom mieste.

Tibor Szabosi

„Bolo to výborné, rýchlostné skúšky boli také aké majú byť, čiže pravé rally-ové. Na niektorých horizontoch sme si aj poskákali a fakt sa mi to všetko veľmi páčilo. A výsledok sa nám rovnako veľmi pozdáva, aj keď nevieme vlastne za čo sme dostali tú penalizáciu. Nevadí, ideme ďalej, zajtra je tiež deň a už sa naň tešíme,“ povedal v cieli prvej etapy Miroslav Slamčík.

Tibor Szabosi

V rámci druhej etapy sa súťaž presťahovala severozápadným smerom od Košíc, na Jahodnú a do okolia vodnej nádrže Ružín. Túto dvojicu rýchlostných skúšok absolvovali jazdci SRP a RRP hneď dvakrát. Náročnosť rýchlostných skúšok navyše ovplyvnilo mokré počasie a hmla. Miňo s Rišom ani tu nezaváhali. Svoju triedu aj celé RRP vyhrali na každej rýchlostnej skúške, pričom v cieli boli od druhých v celkovom poradí rýchlejší o takmer päťdesiatštyri sekúnd.

Tibor Szabosi

„S celou košickou rally som veľmi spokojný. Na to všetko, čo sa nám stalo počas súťaže, keď sme sa stratili v rozpise, na niektorých miestach cúvali a vyrábali sme aj ďalšie podobné veci, tak som fakt s výsledkom spokojný, dokonca na Jahodnej sme si sami sebe „naložili“ tridsaťtri sekúnd vďaka dobrému obutiu. Chcel by som aj touto cestou poďakovať Rišovi, s ktorým sme sa opäť posunuli o poriadny krok dopredu a
mechanickom v depe Ondrej Slamčík a Tomáš Puro Piater, Marek Filicky , za cenné rady a prezúvanie pneu Dušan Švec. Kompletnú špičkovú prípravu auta v servise Automatias - Martin Matias Slamčík, za pomoc pri zistení predchádzajúcej poruchy a zapožičanie odťahového vozidla Erik Ucho Riečan UchoMotorsport. Partnerom Minios: Obec Magnezitovce - oficiálna stránka obce, Autoškola P&P - Ludovit Pollak , Július Buchta z vlastných zdrojov. Lepší záver sezóny som si ani nevedel predstaviť, časy boli výborné a viem, že sa môžeme porovnávať s jazdcami SRP,“ doplnil v cieli druhej etapy Miňo Slamčík.

Tibor Szabosi

Kde, či a kedy Miňa a Riša budeme mať možnosť v tohtoročnej sezóne sledovať je ešte otázne. Jedno je isté, v budúcoročnej sezóne by sa chceli posunúť smerom nahor, minimálne do Slovenského Rally Pohára. A na to sa všetci budeme tešiť.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri