Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Stredný východ potvrdil dakarskú rally

Tuesday, 16. 04. 2019 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Stredný východ potvrdil dakarskú rally

Pred nedávnom priniesli britské média správu o presune dakarskej rely na Stredný východ. Teraz ASO oficiálne potvrdila päťročnú zmluvu o konaní Dakaru so Saudskou Arábiou.

 

„Tešíme sa z možnosti usporiadať preteky v pravých dakarských podmienkach, aké sa tu naskytujú,“ vraví David Castera, riaditeľ dakarskej rely. „Pre tento šport sa v tomto priestore ponúka veľké množstvo možností na usporiadanie zaujímavej súťaže.“

Red Bull;ap-1y571s1752111-hires-jpeg-24bit-rgb.jpg

Na Stredný východ sa dakarská rely sťahuje už v najbližšom ročníku 2020 a jej usporiadateľ (ASO) potvrdil podpísanie zmluvy na päť rokov s predstaviteľmi Saudskej Arábie. A spokojnosť neskrývajú ani Saudi. „Vždy som si želal podieľať sa na Rally Dakar a som rád, že túto našu ambíciu teraz môžeme naplniť a privítať prvýkrát Dakar na Strednom východe,“ povedal Prince Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal, prezident automobilovej federácie Saudskej Arábia.

Red Bull;ap-1y574ysk92111-hires-jpeg-24bit-rgb.jpg

Arabi sľubujú nové výzvy pre štartujúcich v nádherných scenériách majestátnej a tajomnej púšte Rub al-Khali. Neporušený prírodný terén má priniesť súťažiacim nové nezabudnuteľné skúsenosti.

ASO zároveň oznámila, že ďalšie detaily o nadchádzajúcom ročníku 2020 Rally Dakar zverejní 25.apríla v Al-Qiddiya.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri