Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Šprintový titul pre Sládečku

Friday, 25. 09. 2009 - 00:00, Miroslav Majláth   

Šprintový titul pre SládečkuJesenní cena Masarykova okruhu bola ďalšími pretekmi v tohtoročnej sezóne pretekov automobilov na okruhu pre Filipa Sládečku jazdiacom na vozidle Alfa Romeo 156 divízie D4 do dvoch litrov.



Tibor Szabosi;img_0285.jpg

V tohtoročnej sezóne Majstrovstiev Slovenskej republiky pretekov automobilov na okruhu sa od jej začiatku mimoriadne dobre darilo mladému Nitranom Filipovi Sládečkovi, ktorý jazdí na vozidle Alfa Romeo 156. Kvalitná príprava vozidla, a určite aj kvalitné tímové zázemie dopomohlo Sládečkovi ku štyrom víťazstvám a dvom druhý miestam v rámci tohtoročnej okruhovej sezóny.

Tibor Szabosi;img_1419.jpg

Do Brna prichádzal Filip s dvadsať bodovým náskokom pred najväčším konkurentom Zdenom Mikuláškom, ale v podstate už s titulom vo vrecku. Keby totiž Filip nebol dojazdil posledné preteky, prípadne nebol do nich ani nastúpil, pri rovnosti bodov, ktoré by s Mikuláškom bol mal po týchto pretekoch sa podľa predpisov spočítavajú časy dosiahnuté v jednotlivých pretekoch a tie hovorili jednoznačne v prospech Filipa Sládečku.

Tibor Szabosi;img_0289.jpg

Filip však nie je z tých, ktorý by niečo nechával na náhodu, či nebodaj na kalkulačku a tak sa už v nedeľu dopoludnia začal boj už v rámci kvalifikačných jázd, v rámci ktorých Filip skončil iba veľmi tesne na druhom mieste. Do pretekov Filip odštartoval dobre, strážil si svoje postavenie a po nájazde do prvej zákruty sa zaradil na druhé miesto. Prvé dve kolá jazdil s chladnou hlavou na druhom mieste, vedel že nepotrebuje riskovať. V treťom kole však dostal defekt po ktorom bola nutná zastávka v boxoch. Tu mechanici veľmi rýchle vymenili pneumatiku za novú a Filip sa vrátil na trať. Rýchlou a čistou jazdou doťahoval stratu a nakoniec dojazdil na piatom mieste spomedzi slovenských jazdcov. Toto mu zabezpečilo zisk ôsmych bodov do celkového hodnotenia a tak sa mohol bez akýchkoľvek prepočítavaní tešiť zo zisku prvého titulu Majstra Slovenskej republiky v šprintových pretekoch na okruhu do dvoch litrov.

Tibor Szabosi;img_1459.jpg

„Som veľmi rád že sa mi podarilo získať titul. Chcel by som sa poďakovať celému tímu, ale hlavne mechanikom, ktorí v rekordnom čase vymenili pneumatiku a ja som sa mohol rýchle vrátiť na trať. Ak by som mal v rýchlosti zhodnotiť celú sezónu bola veľmi dobrá a počas celej sezóny sa jazdilo férovo. Ďakujem aj všetkým fanúšikom ktorí mi počas celej sezóny držali palce,“
povedal Filip Sládečka po prejazde cieľom.

Miroslav Majláth






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri