Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sordo a Meeke pred francúzskou rally

Thursday, 29. 09. 2011 - 10:12, Katarína Ďurecová   

Sordo a Meeke pred francúzskou rally

Kým Ford a Citroen bojovali o body v ďalekej Austrálii, tím Mini využil tento čas na testovanie na druhé asfaltové podujatie sezóny - Rallye de France, na ktorej by veľmi rád nadviazal na výborný výsledok z Nemecka, kde Dani Sordo získal pre tento tím prvé pódiové umiestnenie.

„Dani a Kris ukázali, že Mini je na asfalte veľmi konkurencieschopné. Tak ako v Nemecku, i do Francúzska ideme s tým, aby sme ukázali čo najlepšie predstavenie a chceme, aby naši jazdci skončili čo najvyššie. To, či dokážeme zopakovať pódium z Trieru ešte len uvidíme, ale Dani má toto podujatie rozhodne rád. Pre Krisa síce bude nové, ale verím tomu, že do tempa sa dostane veľmi skoro - tak, ako tomu bolo v Nemecku", vyjadril sa šéf tímu Mini Danid Richards.

Vladislav Maschl;img-9835-2.jpg

Dani Sordo sa pred druhým asfaltovým podujatím vyjadril nasledovne: „Povrch sa vo Francúzsku často mení, čo znamená, že rally je technicky náročná. Trate sú veľmi kopcovité, najmä v lesných sekciách. Počasie rozhoduje o vašom prístupe. Minulý rok silno pršalo, čo urobilo povrch veľmi klzkým. Rallye de France je vo veľa veciach podobná Nemecku. Osobne tu veľmi rád jazdím, keďže musíte byť zároveň veľmi sústredený a taktiež i flexibilný s ohľadom na zmeny počasia. Obrovskú úlohu hrajú zoznamovacie jazdy. Rozpis musí byť presný a jeho diktovanie spolujazdcom musí byť perfektné", hovorí Sordo.

„V roku 2010 som na tejto rally neštartoval, čo znamená, že toto podujatie je pre mňa nové. Na druhej strane som ale v tomto regióne absolvoval už veľa testov, takže zhruba viem, čo čakať. Táto rally je trochu podobná tej nemeckej, najmä trate vo viniciach a na šotoline. Je technicky veľmi náročná a vy si nemôžete dovoliť ani chvíľkovú stratu koncentrácie a váš rozpis musí byť veľmi presný", vyjadril sa podobne ako Dani Sordo i jeho tímový kolega Kris Meeke.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri