Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Slovenský Rally Pohár prvýkrát v Prešove

Friday, 24. 04. 2009 - 00:08, T. Szabosi   

Slovenský Rally Pohár prvýkrát v PrešoveNovovziknutý seriál určený pre amatérov a nových záujemcov o automobilové súťaže odštartuje na prelome apríla a mája v metropole Šariša.

16. Rallye Prešov 2009 sa v rámci Slovenského Rally Pohára (SRP) môžu zúčastniť posádky, ktorých členovia dovŕšili vek 18 rokov. Každý z nich musí byť držiteľom vodičského preukazu minimálne skupiny B a platnej licencie vydanej Slovenskou asociáciou motoristického športu. Jednodňovú licenciu si je možné zakúpiť aj priamo v dejisku podujatia za čiastku 10 eur. Prihlasovací vklad pre Rallye Prešov - s prijatím voliteľnej reklamy od organizátora - predstavuje 40 eur. Uzávierka podávania prihlášok je 28.4. 2009. Krátko pred samotným štartom sú všetci účastníci povinní absolvovať úvodnú inštruktáž.

Tibor Szabosi;img_8462.jpg

SRP má za cieľ priblížiť atmosféru automobilových súťaží širšiemu publiku záujemcov najmä vďaka menšej náročnosti po stránke vybavenia súťažných vozidiel. Na podujatiach zaratúvaných do tohto seriálu je možné zúčastniť sa s automobilom bez športového preukazu, ak má platný technický preukaz a povinné zmluvné poistenie pre rok 2009. Na štart sa môžu postaviť aj vozidlá s platným športovým preukazom. Všetky automobily musia byť vybavené bezpečnostnou konštrukciou (rámom) a hasiacimi prístrojmi v súlade s prílohou J medzinárodných športových predpisov FIA, sedadlami s integrovanými opierkami hláv (vozidlá so športovým preukazom musia mať športové sedadlá) a minimálne štvorbodovými bezpečnostnými pásmi s platnou alebo skončenou homologáciou FIA. Pneumatiky môžu byť určené pre cestnú premávku alebo športové, schválené pre použitie v automobilových súťažiach.

Tibor Szabosi;img_8497.jpg

Rovnako výstroj posádky, obsahujúci kombinézu, a rukavice, musí mať platnú, prípadne už skončenú homologáciu FIA. Predpísané prilby musia byť určené pre cestnú premávku alebo pre motoristický šport, s platnou, resp. skončenou homologáciou. Výstroj posádky vozidla s objemom motora nad 2000 cm3 musí povinne obsahovať bavlnené spodné prádlo. Ostatným účastníkom je jeho použitie odporúčané. Úrazové poistenie pre motoristický šport nie je povinné.

Prešovskí organizátori pre súťažiacich v rámci Slovenského Rally Pohára pripravili štyri rýchlostné skúšky. Celková dĺžka trate tvorí 70,55 kilometra, z nich 18,4 bude meraných. Posádky absolvujú po dva prejazdy skráteným úsekom Cemjata (4 km) a dvakrát sa predstavia na diváckom teste v Prešove (5,2 km).

Tibor Szabosi;img_8672.jpg

Ďalšie informácie obsahujú Zvláštne ustanovenia zverejnené na oficiálnej internetovej stránke XVI. Rallye Prešov 2009 - www.rallypresov.srs.sk.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri