Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Slovenský Majster sveta v Cross Country Rally smeruje na Rally Dakar

Thursday, 29. 12. 2022 - 14:57, Miroslav Majláth   

Slovenský Majster sveta v Cross Country Rally smeruje na Rally Dakar

Svetový šampión medzi spolujazdcami v rámci seriálu FIA World Cup for Cross Country Bajas, Slovák Marek Sýkora smeruje do Saudskej Arábie na ďalšiu Rally Dakar.

 

Offroadsport.cz

V prípade Mareka to bude už piate predstavenie v rámci najslávnejšej súťaže na svete. V rámci prvej Rally Dakar Marek navštívil najskôr Južnú Ameriku, tá sa však hneď v ďalšom roku presunula do Saudskej Arábie, kde náš najlepší spolujazdec v disciplíne Cross Country Rally odjazdil už tri ročníky.

Offroadsport.cz

"Áno, začínal som s Dakarom v južnej Amerike. Následne, v roku 2020 sa táto najznámejšia svetová súťaž presunula do Saudskej Arábie, kde sa má konať minimálne päť rokov po sebe. Spoločne s českým jazdcom Miroslavom Zapletalom, ktorého navigujem sme vedeli do čoho ideme, keďže sme ešte pred prvým saudsko-arabským Dakarom absolvovali viacero podujatí v tejto krajine. Teraz nás už čaká piaty spoločný Dakar, tak dúfam, že všetko pôjde dobre a bude sa nám dariť,“ zhodnotil Marek Sýkora.

Offroadsport.cz

Rovnako ako v minulosti, aj v tohtoročnej sezóne absolvovala slovensko-česká posádka okrem šampionátu FIA World Cup for Cross Country Bajas aj viacero súťaží v Saudskej Arábii. Odmenou je pre nich titul prvých vicemajstrov Saudskej Arábie.

Offroadsport.cz

„Okrem svetových súťaží nás s Mirom, ako aj s Ofroadsport.cz Teamom potešilo aj výborné umiestnenie v rámci seriálu saudsko-arabských majstrovstiev v Cross Country Rally, kde je veľmi silná konkurencia. Okrem výborného umiestnenia nám absolvovanie tohto seriálu pomáha aj s našim vystúpením na Rally Dakar, čo je podstatné,“ pokračoval Marek Sýkora v rozprávaní.

Offroadsport.cz

Teraz spomínanú dvojicu, Mira Zapletala a Mareka Sýkoru a ich Ford F150 EVO čaká štart v rámci Rally Dakar 2023. Na tom minuloročnom, čiže Dakare, ktorý štartoval začiatkom roku 2022 sa Mirovi a Marekovi podarilo byť najrýchlejšou posádkou medzi Čechoslovákmi a zároveň im patrilo aj štrnáste miesto celkového poradia v triede T1.1 4x4.

Offroadsport.cz

Rally Dakar 2023 štartuje v dňoch 31.12.2022 – 15.1.2023, pričom účastníkov súťaže čaká absolvovanie viac ako osem a pol tisíc kilometrov. Tie budú rozdelené do pätnástich samostatných etáp. Prvá z nich „Prológ“ štartuje už na Silvestra, čiže 31.12.2022. My vás budeme pravidelne informovať o tom, ako sa bude Mirovi a Marekovi dariť.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri