Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga bude mať premiéru na Rally Dakar

Thursday, 29. 12. 2022 - 11:48, Miroslav Majláth   

Juraj Varga bude mať premiéru na Rally Dakar

Slovák Juraj Varga jazdiaci v kategórii Quad má za sebou úspešnú sezónu 2022. Tá nasledujúca odštartuje už na Silvestra v rámci svojho debutu na Rally Dakar 2023.

 

MM photography

Tridsaťjeden ročný mladík z Nitry má za sebou naozaj výbornú sezónu. V nej absolvoval seriál FIM World Cup Cross Country Rally. V jeho závere sa tešil z druhého miesta absolútneho poradia v kategórii Quad.

MM photography

„Koncom minulého roku som mal v pláne ísť Dakar. Keďže som človek, ktorý musí mať istotu, tak sme  sa v tíme dohodli, že ešte nie je ten správny čas. Potrebovali sme pripraviť novú techniku a ja som sa tiež musel trochu viac vyjazdiť. Tak som si radšej chvíľu počkal a asi som dobre urobil. Techniku máme výbornú, zázemie vybudované a vyjazdený som podstatne viac ako pred rokom. V sezóne 2022 sme absolvovali svetové podujatia, ktoré mi dali strašne veľa. Výsledkom je druhé miesto vo svetovom pohári Cross Country. Nie že by som nechcel byť prvý, to predsa chce každý, ale som spokojný aj s druhým miestom. Teraz sa cítim byť pripravený na Rally Dakar,“ zhodnotil priebeh tohtoročnej sezóny Juraj Varga.

MM photography

Rally Dakar 2023, tak ako sme už naznačili začína 31.12.2022 a končí 15.1.2023. Medzi štvorkolkármi, čiže jazdcami kategórie Quad bude mať Slovensko zastúpenie úplne prvýkrát. Juraj Varga prešiel veľmi prísnym sitom jazdcov z celého sveta. Tých sa totiž na Rally Dakar 2023 v kategórii Quad zúčastní celkovo iba dvadsať. Keďže Juraja čaká premiérový Dakar, samozrejme nás zaujímalo, či vie čo ho tam čaká.

MM photography

„Priznám sa, že úplne presne neviem do čoho idem, ale predstavu mám. Snažil som sa pozbierať čo možno najviac informácií od jazdcov, s mnohými spolupracujem, či už sú to českí jazdci, ale aj Slovák Marek Sýkora, ktorý robí navigátora, mi veľmi pomáhal. Dosť nás všetkých organizátor straší tým, že sa pôjde tá pustá končina a veľké duny. To sú vlastne tie, ktoré som absolvoval v rámci podujatia Abu Dhabi, len sa pôjde v opačnom smere. Priznám sa, že keď som tie duny videl, neveril som vlastným očiam. V živote by ma nenapadlo, že pieskové duny dokážu byť také vysoké. Ďalšou vecou je fakt, že som ešte nikdy nešiel štrnásť dní trvajúcu súťaž, takže uvidíme čo bude. Cieľom je dôjsť až do cieľa, tak dúfam, že sa to podarí,“ doplnil Juraj Varga pred odjazdom na Rally Dakar 2023.

MM photography

Juraja samozrejme na Dakare nenecháme samotného a každý deň vám budeme prinášať najnovšie informácie o tom ako sa mu darí. Začíname už na Silvestra.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri