Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slovakia Ring štartuje do prvej sezóny

Saturday, 10. 04. 2010 - 14:15, T. Szabosi   

Slovakia Ring štartuje do prvej sezóny

Prvý a jediný automobilový a motocyklový okruh na Slovensku Slovakiaring v Orechovej Potôni neďaleko Dunajskej Stredy odštartoval tohtoročnú sezónu klubovými podujatiami a prezentáciami tímov a automobilov. Prvými medzinárodnými pretekmi bude júnová vytrvalostná šesťhodinovka. Vrcholmi sezóny sú júlová Cena Slovenska osemdielneho seriálu Alpe Adria Championship motocyklov a Cena Slovenska cestovných automobilov v auguste. "Od 1. októbra minulého roka, keď sme dali Slovakiaring do skúšobnej prevádzky, si jeho trať odskúšalo viac ako 6500 jazdcov," informoval v piatok na tlačovej besede výkonný riaditeľ spoločnosti Slovakia Ring Tomáš Vranka. Okruh v Orechovej Potôni poskytuje aj exkluzívny prenájom dráhy. Záujemcovia majú celú 5922 m dlhú trať len pre seba. Samozrejmé sú individuálne či skupinové jazdy. V požičovni je k dispozícii šesť automobilov Honda Civic Type R, záujem je aj o individuálne jazdy na športových automobiloch s inštruktorom alebo s niektorým pretekárom. V rozsiahlom areáli sa uskutočňujú školenia na získanie pretekárskej licencie a kurzy zamerané na tréning vodičov s orientáciou na ekonomickú a ekologickú jazdu. Pripravovanou novinkou je škola bezpečnej jazdy, tzv. škola šmyku a moduly pre výcvik vodičov nákladných áut. Vo výstavbe je trojhviezdičkový hotel Ring s kapacitou takmer 90 lôžok, ktorý uvedú do prevádzky na jeseň tohto roku.

 Tibor Szabosi;co8c0203-2.jpg

Na prezentácii začínajúcej sa motoristickej sezóny sa zúčastnil aj aktuálny majster sveta automobilového seriálu Ferrari Challenge Coppa Shell - Talian Erich Prinoth s niektorými svojimi kolegami. "Výhodou okruhu je najmä široký nájazd do prvej zákruty po štarte, čo je z hľadiska ďalšieho vývoja pretekov veľmi dôležité. Dá sa tu vybojovať výhodná pozícia, čo napríklad nie je možné na okruhu v Monze, ktorý dôverne poznám. Trať je rýchla, dá sa na nej ísť 270 km/h, v Monze je to len o desať kilometrov za hodinu viac. Pretekár, ktorý dokáže na okruhu jazdiť v rýchlom tempe, bude rýchly aj na ostatných tratiach v Európe," vyhlásil Prinoth a dodal: "Vyskúšal som jazdu na dvoch okruhoch. Nie na mojom Ferrari, ale na Honde Civic Type R, ktorú mi poskytli organizátori a môžem povedať, že Slovakiaring sa podobá bývalému okruhu A1 Austria Ring. Trať je bezpečná, nemám jej čo vytknúť. Architekti vykonali dobrú prácu."

Tibor Szabosi;co8c0242-2.jpg

Jedna z častí tohtoročného seriálu MS Ferrari Challenge Coppa sa uskutoční na Masarykovom okruhu v Brne. Podľa slov Ericha Prinotha môžeme v blízkej budúcnosti očakávať, že sa seriál dostane aj na Slovensko. "V tomto roku ešte určite nie, ale urobím maximum pre to, aby sa preteky na Slovakiaringu dostali do kalendára v roku 2011," dodal Prinoth.

Kalendár Slovakia Ringu 2010:
24. júna: Vytrvalostné preteky šesťhodinovka Slovakia Ring
26. - 27. júna: Medzinárodné majstrovstvá Maďarska. Preteky historických vozidiel. Octavia RS Cup.
2. - 4. júla: Cena Slovenska Alpe Adria Championship (motocykle)
5. júla: Otvorené majstrovstvá SR cestovných automobilov
31. júla - 1. augusta: Histo Cup Austria
20. - 22. augusta: 33. ročník Ceny Slovenska cestovných automobilov. Majstrovstvá Európy strednej zóny, majstrovstvá Česka, Slovenska a Poľska
27. - 29. augusta: 1. ročník International Slovakia Classic Grand Prix
10. - 11. septembra: Alpen Cup Slovakia Ring
16. októbra: Drag Day Slovakia

SITA

 

Fotogaléria z otvorenia sezóny 2010



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri