Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team ukončí kopcovú sezónu na dvoch frontoch

Wednesday, 10. 10. 2018 - 21:35, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team ukončí kopcovú sezónu na dvoch frontoch

V polovici mesiaca október niektorí z kopcových jazdcov už aj zabudli, že vôbec bola nejaká slovenská sezóna pretekov automobilov do vrchu. Inak je to ale v bratislavskom národnom kopcovom tíme, ktorí ani napriek jesene nepoľavuje.

 

Na Slovak National Hill Climb Team čaká v polovici mesiaca október dvojica veľkých výziev. Prvou z nich je podujatie Cividale del Friuli, ktoré odštartuje v Taliansku. Práve tu bude bojovať o posledné tohtoročné body Miro Čiliak s formulou Metalex MTX 1-06. Po tom, čo sa Mirovi podarilo v tohtoročnej sezóne postaviť na najvyšší stupienok v rámci seriálu FIA Historik Hill Climb CHampionship v kategórii 5, ale aj na domáci najvyšší stupienok v absolútnom poradí slovenského historického šampionátu v pretekoch automobilov do vrchu, má možnosť slovenský reprezentant získať aj titul v rámci seriálu FIA Zóna strednej Európy historických vozidiel v kategórii 5, kde aktuálne vedie o dvanásť bodov.

Tibor Szabosi;c30i0287-9.jpg

„Ak by sa mi v Cividale podarilo získať okrem dvojice už istých titulov a titul zónový, stal by som sa prvým slovenským jazdcov v histórii, ktorému sa podarilo získať v jednej sezóne všetky tri tituly. Verím, že technika vydrží a mne sa podarí zabojovať. Aby som toto všetko mohol dosiahnuť, za to musím poďakovať Slovak National Hill Climb Teamu a jeho partnerom. Bez ich podpory by to určite nešlo," povedal Miro Čiliak pred odjazdom do Talianska.

Tibor Szabosi;c30i8008-12.jpg

Síce rovnako v Talianku, ale na úplne inom druhu podujatia odštartuje ďalšia časť Slovak National Hill Climb Teamu. Tú bude tvoriť trojica jazdcov, ktorí budú reprezentovať Slovensko na podujatí FIA Hill Climb Masters 2018. Podujatie pod týmto názvom štartuje iba raz za dva roky, pričom sa ho môžu zúčastniť iba vybratí zástupcovia krajiny, pričom sa musia umiestniť v domácich majstrovstvách na jednom z prvých miest v triede, ale aj skupine. Okrem toho sa musia podujatia FIA Hill Climb Masters zúčastniť na vozidle s ktorým svoj úspech dosiahli. V rámci podujatia síce bojujú každý za seba, ale organizácia Federation Internationale de Ĺautomobile zastrešujúca nielen spomínané podujatie, ale aj automobilový šport na celom svete, vyhlasuje aj súťaž Masters Nation Cup. Za týmto názvom sa skrýva súťaž dvadsiatich národov, v ktorej práve pred dvomi rokmi hralo Slovensko prím, čiže naši reprezentanti idú s jasným cieľom, obhájiť absolútne víťazstvo. Celé podujatie sa uskutoční v Talianskom meste Gubbio, ktoré leží južne od známeho San Marina. Na súťažiacich tu čaká trať o dĺžke 3310 metrov.

Tibor Szabosi;c30i7156-9.jpg

Slovensko na podujatí FIA Hill Climb Masters 2018 bude okrem iných reprezentovať aj trojica jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu. Budú to, Peter Ambrúz s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX, Anna Ambrúz s vozidlom Honda Civic TypeR a Tomáš „Srnka" Ondrej s formulou Tatuus FR2000.

Tibor Szabosi;c30i7947-13.jpg

„Pre dvomi rokmi do Šternberku naša reprezentácia smerovala s cieľom zúčastniť sa a podať čo možno najlepší výkon. To sa nám aj podarilo, pričom sme sa stali absolútnymi víťazmi medzi prítomnými krajinami. Teraz do Gubbia smerujeme v úlohe obhajcov víťazstva, čo nás stavia do úplne inej pozície.

Tibor Szabosi;c30i7624-10.jpg

Budeme sa musieť veľmi snažiť, aby sme neurobili hanbu. Verím, že sa nám podarí doviezť domov opäť dobrý výsledok," zhodnotil Peter Ambrúz, slovenský reprezentant a zároveň Predseda komisie PAV SAMŠ.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri