Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Skvelý začiatok, ale smutný koniec na Rally Lubeník 2013

Wednesday, 21. 08. 2013 - 09:28, Martin Trenkler   

Skvelý začiatok, ale smutný koniec na Rally Lubeník 2013

Predposledné podujatie tohtoročného seriálu Majstrovstiev Slovenska v rally odštartovalo v piatok, 16. augusta na náročných, ale mimoriadne atraktívnych tratiach v okolí mesta Lubeník. Na štarte samozrejme nechýbala ani posádka tímu Styllex motorsport Martin Koči - Petr Starý na Škode Fabia S-2000.

Práve technicky náročná trať súťaže bola príležitosťou bojovať aj s výkonnejšími vozidlami špecifikácie WRC o popredné umiestnenie. Posádka preto venovala príprave na súťaž mimoriadnu pozornosť, čo sa prejavilo hneď v úvode: na prvej rýchlostnej skúške Martin zajazdil 3. najlepší čas, keď ho dokázali poraziť len dva špeciály WRC. V druhom teste posádka tímu Styllex motorsport ešte zrýchlila a skončila na 2. mieste absolútneho poradia. Prvé kolo súťaže ukončili Martin s Petrom tretím miestom na RS3 a usadili sa na prvej priečke v triede 2. V servisnej zóne po prvom kole mechanici urobili len bežnú údržbu a posádka vyrazila do ďalších bojov o cenné sekundy. Ešte predtým vsak Martin krátko zhodnotil priebeh prvého kola: "Ráno sme trochu zariskovali a zvolili sme tvrdú zmes pneumatík, čo sa však ukázalo ako správny krok. Auto funguje výborne, sme tretí absolútne a prví v triede. Tento výsledok by som rád udržal, ale jednoduché to určite nebude, keďže súboje na trati sú veľmi tesné. Ale tešíme sa na to a uvidíme čo bude ..."

Tibor Szabosi;co8c2745-4.jpg

Na štvrtej rýchlostnej skúške skončila posádka tímu Styllex motorsport štvrtá, keď rýchejší čas opäť zajazdili len posádky s autami špecifikácie WRC. V nasledujúcej rýchlostnej skúške však skvelo rozbehnutú súťaž ukončila nepríjemne vyzerajúca nehoda. "Cítili sme, že v Lubeníku môžeme urobiť výborný výsledok. Trať nám sedela aj keď sme tu štartovali prvý raz. Auto fungovalo perfektne a dosiahnuté časy potvrdzovali, že náš cieľ, zvíťaziť v triede 2 je veľmi blízko. Na piatej rýchlostnej skúške som do jednej zo zákrut zvolil príliš rýchly nájazd a skončili sme mimo trate. Nevyzeralo to najlepšie, ale našťastie sme obaja v poriadku.

Samozrejme ma veľmi mrzí, že sme nedokončili výborne rozbehnutú súťaž." povedal o predčasnom odstúpení z Rally Lubeník 2013 Martin Koči. Ihneď po Rally Lubeník sa posádka tímu Styllex motorsport presunula do nemeckého mesta Trier. V jeho okolí budú Martin s Petrom bojovať od 22. do 24. augusta 2013 bojovať o dôležité body v Juniorských majstrovstvách sveta na populárnej ADAC Rally Deutschland.

Tibor Szabosi;co8c3126-4.jpg

Tibor Szabosi;co8c3131-6.jpg

Tibor Szabosi;gh7p5418.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri