Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

ŠKODA Slovakia Motorsport: Majstrom Slovenska v rely je Martin Koči

Monday, 22. 10. 2018 - 15:42, Public relations   

ŠKODA Slovakia Motorsport: Majstrom Slovenska v rely je Martin Koči

• Rally Košice: Víťaz Martin Koči vyhral až 11 z 13 rýchlostných skúšok
• ŠKODA Slovakia Motorsport: úspešná premiérová sezóna
• Titul absolútneho majstra Slovenska v rely získala posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml.

 

Tibor Szabosi;asf-4639-1.jpg

Bratislava 22. októbra 2018 - Až do posledných pretekov napínavý seriál Majstrovstiev Slovenskej republiky v rely 2018 spoznal svojho víťaza: stala sa ním posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml. slovenského tímu SKODA Slovakia Motorsport, jadzdiaca na automobile ŠKODA FABIA R5. V dvojetapových pretekoch 44. ročníka Rally Košice, ktorá sa uskutočnila tento víkend, zo všetkých trinástich rýchlostných skúšok ovládla až jedenásť a právom sa tešila aj z víťazstva na rely vo svojom rodnom meste.

Tibor Szabosi;v3i0046.jpg

„Je to fantastické! Výkon, ktorý Martin Koči podával celú sezónu, je úctyhodný. Páčila sa mi odvaha, ambície a sebavedomie, s akým Martin nastupoval do každých pretekov, keď nemal iný cieľ, ako od samého začiatku bojovať o celkové prvenstvo a majstrovský titul. Obdivujem, ako sa dokázal poučiť zo svojich pár chýb, ktoré jeho cestu za ambicióznym cieľom mohli vážne ohroziť, a nedopustil, aby sa vyskytli ďalšie. Martinovi Kočimu i spolujazdcovi Radovanovi Moznerovi srdečne blahoželám, a celému tímu ŠKODA Slovakia Motorsport ďakujem za skvelo odvedenú prácu počas celej sezóny," teší sa Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Tibor Szabosi;c30i0996-9.jpg

Pre štartom 44. ročníka Rally Košice priebežné poradie Majstrovstiev Slovenskej republiky v rely viedli dve posádky: Gregorz Grzyb / Boguslav Browiński z Poľska a slovenská dvojica Martin Koči / Radovan Mozner ml. Obe posádky mali na svojom konte 165 bodov, a pred sebou ešte dvojetapovú súťaž v Košiciach o celkových 60 bodov. Celá motoristická verejnosť očakávala, že v záverečných majstrovských pretekoch sezóny tieto dve posádky budú medzi sebou zvádzať také tuhé boje, na aké sme si zvykli na predchádzajúcich podujatiach - keď jedna dvojica tú druhú zdolávala často len s rozdielom niekoľkých stotín sekundy. Všetko bolo nakoniec inak. Prvý deň rely, prvé kilometre v prvej rýchlostne skúške a poľský jazdec po poškodení riadenia ich vozidla, odstupuje z pretekov.

Tibor Szabosi;v3i9130.jpg

„Keď sme videli, že Grzegorz v pretekoch nepokračuje, mrzelo ma, že prídeme o napínavé vzájomné súboje. Na druhej strane sme si uvedomili, že preteky nemôžeme v žiadnom prípade vypustiť a musíme sa ďalej koncentrovať, keď chceme zvíťaziť. Bolo to na psychiku ešte náročnejšie, než priamy boj o sekundy," hodnotí situáciu z prvej „eresy" jazdec Martin Koči.

Tibor Szabosi;v3i7525.jpg

Jazdec tímu ŠKODA Slovakia Motorsport na Rally Košice v prvom súťažnom dni vyhral šesť zo siedmych rýchlostných skúšok. A keďže G. Grzyb už do druhej, nedeľňajšej etapy nenastúpil, už sobota rozhodla, že titul absolútneho Majstra Slovenskej republiky v rely v sezóne 2018 získala slovenská posádka Martin Koči a Radovan Mozner ml., jazdiaca na pretekárskom špeciále ŠKODA FABIA R5.

Tibor Szabosi;asf-4618-2.jpg

Kto si myslel, že druhý deň Martin Koči preteky prejazdí len tak, aby bezpečne došiel do cieľa, mýlil sa. „Som Košičan, tím pôsobí v Košiciach, preto sme veľmi túžili na Rally Košice zvíťaziť," prezradil Martin svoju motiváciu. Svoju túžbu premieňal do výsledku na každom jednom kilometri trate - a zo šiestich rýchlostných skúšok zvíťazil v piatich. Jeho jazdu ocenili aj diváci pri vyhlasovaní výsledkov. Na Rally Košice za víťaznou posádkou Koči / Mozner na druhom mieste skončila posádka Gavlák / Horniaček, tretia skončila dvojica Drotár / Ferencz - všetky posádky jazdia na pretekárskom špeciále ŠKODA FABIA R5.

Tibor Szabosi;v3i0053.jpg

Martin Koči s Radovanom Moznerom z tímu ŠKODA Slovakia Motrosport sa stali Majstrami Slovenskej republiky v rely 2018, keď získali 225 bodov (z ktorých sa škrtá 25 bodov do záverečného hodnotenia). Na druhom mieste skončil Gregor Grzyb s Boguslavom Browińskim z Poľska (165 bodov), na treťom mieste sa umiestnila posádka Peter Gavlák / Emil Horniaček (122 bodov). Aj v súťaži MSR prvé tri miesta obsadili pretekári jazdiaci na automobile ŠKODA FABIA R5. Martin Koči a Radovan Mozner sa stali aj Majstrami Slovenska v triede 2.

Tibor Szabosi;v3i9118.jpg

„Z titulu Majstra Slovenskej republiky v rely som nesmierne šťastný. Ďakujem svojmu spolujazdcovi Radovi Moznerovi za perfektnú spoluprácu, celému tímu ŠKODA Slovakia Motorsport za vynikajúcu prácu počas celej sezóny. Tiež ďakujem mojej rodine a priaznivcom za podporu. Teší ma, že som do rodinnej tímovej zbierky pridal 9. titul absolutneho Majstra Slovenska v rely. Sezóna bola fantastická, podávali sme dobré výkony. Škoda niekoľkých chybičiek, ktoré nás stáli body a možno by sme titul oslavovali skôr. Aj keď sme majstri, stále máme priestor na zlepšenie," nezaprel charakter športovca majstrovský Martin Koči.

ŠKODA Slovakia Motorsport

Tibor Szabosi;asf-4602-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri