Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Škoda Motorsport slaví historický "double" na Ruskej rally

Tuesday, 14. 07. 2009 - 11:22, T. Szabosi   

Škoda Motorsport slaví historický Továrenský tím Škoda Motorsport dominoval ruskej rally a štýlom štart – cieľ obsadil prvé dve miesta v náročnej súťaži seriálu IRC na šotolinovej trati. Na prvom mieste sa umiestnila posádka Juho Hänninen a Mikko Markkula a za nimi so stratou 1 min. 20 sekúnd dorazila druhá továrenská Fabia S 2000 posádky Jan Kopecký – Petr Starý.



Juho Hänninen predvádzal v priebehu celej súťaže fantastický výkon a od samého začiatku unikal všetkým súperom. V záverečnom dni vyhral Hänninen okrem jedinej všetky rýchlostné skúšky. Vynikajúci výkon predviedol tímový kolega Jan Kopecký, ktorý rovnako od začiatku do konca súťaže figuroval na druhej pozícii. Škoda Motorsport tak slávi prvé víťazstvo na celkovo štvrtom štarte v seriáli IRC a rovnako premiérový „double“ v celej svojej histórii.

Tibor Szabosi;img_2237.jpg

Michal Hrabánek, šéf tímu Škoda Motorsport, hodnotí skvelý úspech celej značky: „Všetci sme veľmi šťastní, toto je najväčšia odmena pre všetkých členov tímu. Firme Škoda a partnerom, ktorí sa na projekte Fabia Super 2000 podieľali, patrí obrovská vďaka. Pre ďalšie pokračovanie projektu je víťazstvo na súťaži samozrejme tým správnym impulzom. Rozhodne nezaspíme na vavrínoch. Verím, že tento historický medzník pomôže celému projektu v jeho ďalšej budúcnosti a priláka potenciálnych záujemcov o vozidlo Fabia Super 2000. Veľmi si cením umenie obidvoch posádok a som rád, že sme vybrali do tímu práve ich. Jan Kopecký je stabilný jazdec, s ktorým máme výborné dlhodobé skúsenosti a zároveň ohromne jazdecky vyrástol. Juho Hänninen už na januárovom Monte Carle ukázal, že bude veľmi rýchly a osobne som rád, že predviedol naplno svoje kvality. Urobili sme skvelú reklamu značke Škoda a verím, že to nebolo naše posledné slovo. Ďalšou súťažou bude augustová rally v Zlíne, kde sa na nás bude vďaka domácemu prostrediu upierať veľká pozornosť.
Pravdepodobne budeme aj pod veľkým tlakom, ale všetci sa už teraz nesmierne tešíme.“

Tibor Szabosi;_mg_2279.jpg

Juho Hänninen: „Fabia bola v priebehu celej rally fantastická. Ďakujem všetkým v tíme za špičkovú prácu. Od začiatku som cítil, že idem rýchlo, museli sme však byť veľmi obozretní kvôli množstvu kamenia, najmä počas piatku a soboty. Súťaž sme si so spolujazdcom užívali, ešte raz všetkým obrovská vďaka.“

Tibor Szabosi;_mg_2239.jpg

Jan Kopecký: “Ďakujem celému tímu za skvelú prácu a podporu. Auto fungovalo počas celej súťaže bezchybne. Trať bola dosť náročná, niekedy až príliš rozbitá, nie všade sa dalo kvôli množstvu kameňov ísť naplno. Juho jazdil fantasticky, naňho sme jednoducho nemali. On sa na tomto povrchu snáď narodil. Pre Škodu je to senzačný výsledok. Už teraz sa teším na augustovú rally v Zlíne a týmto pozývam všetkých fanúšikov. Bude to skvelá súťaž.“

Škoda Motorsport





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri