Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastienovi Loebovi gratuloval aj prezident

Monday, 18. 10. 2010 - 11:35, Katarína Ďurecová   

Sébastienovi Loebovi gratuloval aj prezident

Medzi francúzskou a španielskou rally je síce trojtýždňová pauza, ale Sébastien Loeb si jej moc neužil. Okrem osláv svojho siedmeho titulu navštívil rôzne akcie a taktiež testoval nový Citroen DS3 WRC..

Keď vezmeme do úvahy to mediálne šialenstvo okolo vašej osoby po tom, ako ste vyhrali svoj siedmy titul, mal ste vôbec po francúzskej rally nejaký čas pre seba?
Sébastien Loeb: No, našli sme si čas na oslavu s priateľmi a celým tímom! Ale v utorok ráno som už testoval. Dva dni som strávil v Portugalsku za volantom DS3 WRC. Potom nasledoval víkend v Paríži. Bol som veľmi dojatý uvítaním, ktorého sa mi dostalo na parížskej Motorshow. Taktiež som bol pri výkope futbalového zápasu Francúzska s Rumunskom a bolo veľmi pekné previesť Citroen C4 divákom na Stade de France. Potom som sa konečne dostal domov a doprial som si luxus v podobe pár dní odpočinku strávenými so Séverine a Valentine. (Manželka a dcéra Sébastiena Loeba.)

Willy Weyens;loeb-03.jpg

Váš sen o zisku siedmeho titulu sa stal realitou. Máte z toho nejaké mimoriadne pocity?
Sébastien Loeb: Dostal som veľa blahoprajných správ, jednu dokonca aj od prezidenta Nicolasa Sarkozyho. Naozaj si cením to, že to sledoval a našiel si čas, aby mi zavolal. Cítim, že zisk siedmeho titulu a šesťdesiateho víťazstva má naozaj veľký dopad. Oveľa väčší ako keby sme titul získali v Japonsku. Neviem ale, či to bude mať nejaký dlhodobý efekt.

Martin Trenkler;_m_00806.jpg

Španielska rally bude posledným asfaltovým podnikom pre Citroen C4. Budete sa kvôli tomu za volantom cítiť nejako inak?
Sébastien Loeb: Je fakt, že C4 asfalt naozaj veľmi sedí a po dlhej a ťažkej robote je C4 na asfalte naozaj veľmi rýchla. Budem sa to snažiť využiť, ale zároveň som pripravený na zmenu. Pracovali sme veľmi ťažko na tom, aby nový DS3 WRC bol aspoň taký rýchly. Môžem vás uistiť, že táto nová výzva ma motivuje na 110%!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri