Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastien Ogier do továrneho tímu Citroenu

Tuesday, 08. 06. 2010 - 13:28, Katarína Ďurecová   

Sébastien Ogier do továrneho tímu Citroenu

Za účelom zvýšenia šancí Citroenu na obhajobu víťazstiev oboch šampionátoch sa na zvyšené tri šotolinové rally Sébastien Ogier posúva do továrneho tímu Citroenu a Dani Sordo sa stane tímovým kolegom Kimiho Raikkonena v Citroen Junior Teame. Táto zmena je viac menej očakávaná, keďže Ogier Sorda na šotolinových rally pravidelne porážal a oberal tak továrny tím Citroenu o drahocenné body.

Sébastiena Ogiera teda uvidíme ako tímového kolegu Sébastiena Loeba vo Fínsku, Japonsku a na poslednej rally sezóny vo Veľkej Británii. Na asfaltových podnikoch WRC ostanú zostavy oboch tímov bez zmien.

Vladislav Maschl;img-3667.jpg

Šéf Citroen Racingu Olivier Quesnel k tomu povedal: „Aj keď v súčasnosti vedieme obe WRC klasifikácie, musíme si byť istí, že to tak aj ostane. Sezóna 2009 ukázala ako ľahko sa priaznivá situácia môže otočiť. Keď sa pozrieme na to, čo sa dialo v prvej polovici sezóny, tak to vyzerá tak, že Sébastien Ogier a Julien Ingrassia nám pomôžu dosiahnuť naše ciele na šotoline."

Vladislav Maschl;img-1932.jpg

Olivier Quesnel taktiež aj komentoval situáciu ohľadne Daniho Sorda, ktorému sa tento rok nedarí tak, ako by on sám a aj samotný Citroen Racing očakávali a chceli: „Nechcem, aby si ľudia mysleli, že toto znamená niečo zlé pre Daniho Sorda a Marca Martiho. Mali trochu problematický štart do sezóny a potrebujú znovu nadobudnúť svoju sebadôveru. Jazdenie za Citroen Junior Team im dá šancu pretekať bez toho, aby boli pod tlakom a znovu nájsť stratenú formu. Keď sa pozrieme na predstavenia našich posádok v tejto sezóne, tak si myslím, že toto je najlepšie riešenie ako dosiahnuť naše ciele."

Vladislav Maschl;img-3599-1.jpg

Ogier túto sezónu porazil Sorda v čom sa dalo. Bol lepší v prvých šiestich rally sezóny, v celkovom hodnotení jazdcov je druhý s 88-mimi bodmi a Sordo šiesty s 49-timi bodmi. Taktiež aj pomer vyhraných rýchlostných skúšok (24 ku 7) hovorím jasne pre Ogiera.

Vladislav Maschl;img-3435-1.jpg

Budúcnosť Daniho Sorda, ale zrejme nie je až tak neistá, ako by sa mohlo zdať. Olivier Quesnel už dávnejšie vyhlásil, že by v roku 2011 chcel mať továrny tím zložený z troch jazdcov - Sébastiena Loeba, Sébastiena Ogiera a Daniho Sorda.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri