Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

SEAT SPORT Slovakia na okruhoch v poľskej Pozani

Monday, 30. 05. 2011 - 18:54, Daniel Mandzi   

SEAT SPORT Slovakia na okruhoch v poľskej Pozani

SEAT SPORT Slovakia s vozidlom SEAT Leon SC TDI a posádkou Vlado Hybáček a Michal Matejovský, štartoval tento víkend v druhom kole ENDURANCE pretekov MSR na okruhoch v poľskej Pozani v triede D4 do 2000ccm, započítavaného aj do seriálu FIA Zóny strednej Európy. Za účasti 14 teamov (v triede -2000) z Poľska, Maďarska, Česka a Slovenska bolo jasné, že byť úspešný, nebude jednoduché.

fryseat-sport-slovakia10.jpg

Už v kvalifikácii sa podarilo Michalovi Matejovskému zajazdiť najrýchlejšie kolo s približne 0,8 sekundy pred polskou posádkou jazdiacou na Renault Clio. A ďalším Cliom Prague Racing Teamu. Bol to dobrý základ pre úspech aj v pretekoch. Po štarte závodu sa Vlado Hybáček do prvej zákruty zaradil na 2.mieste v tesnom závese za Cliom Prague Racing teamu,tesne prenasledovaný Polským jazdcom Kisielom jazdiacom na Cliu. A začal sa naozaj pekný súboj najrýchlejších v triede -2000. Po niekoľkých kolách pekného vyrovnaného súboja využil poliak Kisiel predbiehací manéver, kedy Vlado nechal miesto najrýchlejším z vyšších tried a podarilo sa mu dostať na druhé miesto. Súboj najrýchlejšej trojice pokračoval. Po cca 30 minútach prvý z trojice neustál tlak zo zadu a po chybe a hodinách prvého, sa Vlado dostal na 2.miesto. Aj keď bol Vlado o niečo rýchlejší ako Kisiel na Cliu, nestačilo to na predbehnutie. Podarilo sa to, až pri striedaní a po perfektnej práci mechanikov. Striedajúci Michal Matejovský sa po výjazde z boxov zaradil na 1.miesto, prenasledovaný Cliom Prague Racing teamu. Michal s prehľadom kontroloval situáciu, dokonca si vypracoval približne 10 sekundový odstup. Všetko jeho snaženie však prekazil Safety Car, ktorý vyšiel na trať približne 15 min pred koncom pretekov. Po reštarte sa Michalovi nepodarilo ubrániť 1.miesto pred dotierajúcim Robertom Hordossim z Prague Racing teamu. Vzhľadom na to, že do konca pretekov zostávalo cca 8 minút, Michal sa snažil vrátiť sa na prvú priečku čo najskôr. Robert Hordossi však veľmi silno bránil svoju pozíciu tzv. obrannou stopou. Pri jednom z obranných manévrov, kedy sa Robert snažil zabrániť Michalovi po výjazde zo zákruty dostať sa na vnútornú stopu, skrížil akcelerujúcemu Michalovi cestu a prišlo ku kontaktu. Robert náraz neustál a dostal sa mimo trať. Michal Matejovský sa tak 2 kolá pred koncom dostal späť na 1.pozíciu a preteky vyhral v triede -2000. "Po restartu mě předjel Renault Clio posádky Hes/Hardossi. Asi dvě kola před koncem došlo mezi námi ke kontaktu, ze kterého jsme vyšli lépe my a závod se nám podařilo vyhrát. První pocity z okruhu v Polské Poznani mám velmi pozitivní. Trať se mi líbila, je to vlastně větší motokárová trať, rychle jsem si na ni zvyknul a z konečného výsledku máme samozřejmě radost", povedal po skončení pretekov Michal Matějovský.

seat-sport-slovakia.jpg

Závody v Poznani, ktoré posádka tímu SEAT Sport Slovakia v triede do 2000 ccm vyhrala, sa započítavajú také do seriálu pretekov FIA Zóny strednej Európy (FIA Central European Zone Endurance Trophy), kde si tím pripísal za víťazstvo 25 bodov a súčasne sa v tomto podniku a vo svojej triede stal aj víťazom klasifikácie pretekov Majstrovstiev SR, Medzinárodných majstrovstiev ČR v pretekov automobilov na okruhoch.

"Napriek malému incidentu musím hodnotiť pretek ako veľmi zaujímavý a športovo veľmi hodnotný. Súboj nárazník na nárazník počas celého preteku, bol ozaj veľmi náročný nielen na oboch jazdcov aj na techniku. Dokonca by som pretek prirovnal k „šprintovému preteku" na 2 hodiny. O to viac sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť. Treba poďakovať celému teamu za super odvedenú prácu a tešíme sa na ďalšie preteky." - povedal Vlado Hybáček.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri