Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Salgótarján a Gemer ožil s rally

Thursday, 20. 05. 2010 - 14:06, T. Szabosi   

Salgótarján a Gemer ožil s rally

Včera v popoludňajších hodinách začalo výdajom itinerárov pre súťažné posádky tretie podujatie Majstrovstiev Slovenskej republiky (MSR) - HELL ENERGY DRINK SALGÓ - GEMER RALLY 2010, ktoré je zároveň aj tretím podujatím Majstrovstiev Maďarska (ORB).

Výdaj itinerárov prebiehal paralelne na riaditeľstve súťaže v Rimavskej Sobote a v maďarskom meste Šalgotarján. Posádky dostali možnosť využiť fakultatívne administratívne preberanie priamo pri preberaní itinerárov. Na Slovenskej strane túto možnosť využili všetky súťažné posádky.

Peter Vranský;rally-presov-2010-213.jpg

V sobotu ráno na štarte určite neuvidíme poľskú posádku Rzeznik - Mazur, českých jazdcov Tomaštíka a Cvrčeka a ani Slovákov Lapdavského a Jurečku, ktorí sa ospravedlnili. Na Slovenskej strane itinerár prevzalo 26 posádok bodujúcich do MSR a 17 maďarských účastníkov MSR si preberá itineráre v Šalgótarjáne.

 Jozef Pisch;1t1u7915-1.jpg

Od dnešného rána začala zároveň obhliadka tratí rýchlostných skúšok ako na Gemeri, tak aj v Maďarsku. Počasie v Rimavskej Sobote a v okolí je zamračené ale zatiaľ neprší, občas dokonca vykukne na chvíľu slniečko. Vrtochy počasia narobili starosti aj organizátorom najmä na maďarskej strane. Intenzívne sa už niekoľko dní pracuje na vysušení plochdrážneho oválu v Ózde, kde v sobotu podvečer má prebiehať „superšpeciálka - Salak show". Náročné práce boli vykonané aj pri úprave 800 metrov dlhého šotolinového úseku na okruhovej RS Kisterenye.

Tibor  Szabosi;co8c4823.jpg

Zajtra bude program súťaže pre účastníkov „veľkej rally" pokračovať obhliadkou trate a popoludní sa v Šalgotarjáne uskutoční technické preberanie súťažných vozidiel.

Tibor Szabosi;co8c6280-1.jpg

Program pre 23 posádok - účastníkov Slovenského Rally Pohára začne až zajtra, teda v piatok ráno. V čase od 7.00 - 9.00 bude prebiehať výdaj itinerárov a po ňom bude nasledovať obhliadka. Pre jazdcov „Pohára" je pripravená skrátená verzia trate, ktorá vedie len po území Slovenska.


Auto Klub Košice

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri