Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Ružová Miss Sixty oslovuje dievčatá

Wednesday, 19. 01. 2011 - 20:46, Ivan Václavík   

Ružová Miss Sixty oslovuje dievčatá

Vedúca francúzska automobilka Renault a Miss Sixty - medzinárodná módna značka skupiny Sixty, sa spojili, aby vytvorili Twingo Miss Sixty, najočarujúcejšiu zo všetkých limitovaných edícii Twinga. Svetová premiéra Twinga Miss Sixty sa uskutočnila na stánku Renaultu počas autosalónu v Paríži na jeseň roku 2010.

ren-twingo-miss60-23235g.jpg

Na slovenský trh prichádza novinka práve teraz za cenu 8 490 € a importér sa rozhodol milé, čisto ženské auto s ružovým lakom požičať na určitý čas najkrajšej slovenskej študentke, 21-ročnej Miss University Patrícii Hejčíkovej. Študentka Žilinskej univerzity pochádza z Horného Hričova a na Twingu Miss Sixty oceňuje hlavne jeho ženskosť, dizajn a praktickosť.

ren-twingo-miss60g.jpg

Twingo je najmenším modelom v ponuke Renaultu, ale počtom predaných kusov od svojho uvedenia v roku 1993 (takmer tri milióny) predstavuje silný žolík. Renault Twingo Miss60 už svojím ružovým lakom naznačuje, že je určené predovšetkým nežnejšej časti populácie. Výrobca však myslel aj na tých, ktorým ružová nevyhovuje a ponúka túto edíciu i s čiernym perleťovým lakom.

ren-twingo-miss60-23233g.jpg

Nielen originálny dizajn, ale aj vybavenie si zasluhuje pozornosť. V interiéri je klimatizácia, ovládanie rádia pod volantom, elektricky sú ovládané predné okná a spätné zrkadlá (tie sú v zime vyhrievané), k dispozícii je centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, elektrický posilňovač riadenia s variabilným účinkom, výškovo nastaviteľný volant i sedadlo vodiča, 2 zadné sedadlá sú samostatné, posuvné a sklopné.

ren-twingo-miss60-23242g.jpg

Za príplatok si môže majiteľka dokúpiť 15" ružové disky z ľahkej zliatiny, automatickú klimatizáciu, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, elektronický stabilizačný systém ESP so systémom ASR proti prešmykovaniu kolies a kontrolou nedotáčavosti CSV alebo tiež elektricky ovládané panoramatické strešné okno.

ren-twingo-miss60-23237g.jpg

Ružová a čierna farba sú v kontraste použité tak, aby sa navzájom dopĺňali. Od čalúnenia až po dizajn exteriéru sú na každom detaile Twinga Miss Sixty aplikované tak, že mu dodávajú horúci „look". Medzi takéto detaily patria aj tachometer a otáčkomer s ružovým lemovaním, kožený volant prešívaný ružovou niťou a perleťovo čierne kryty spätných zrkadiel.

ren-twingo-miss60-23239g.jpg

Aby sme však nezabudli ani na ďalšie dôležité technické údaje: dĺžka trojdverového Twinga Miss60 je 3,6 m, šírka vrátane spätných zrkadiel 1,9 m, objem batožinového priestoru - ak sú zadné sedadlá fixné - 230 litrov a po ich sklopení 951 litrov. Motor 1,2 l má výkon 55kW (75 k), maximálny krútiaci moment 107 Nm, maximálna rýchlosť je 169 km/h a z pokoja na stovku zrýchli za 12 sekúnd. Palivová nádrž má objem 740 litrov a podľa výrobcu je priemerná spotreba 5,1 l / 100 km. Mimo mesto 4,2 litra.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri