Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Global Small príde v marci z Thajska

Monday, 24. 01. 2011 - 11:56, Ivan Václavík   

Global Small príde v marci z Thajska

Spoločnosť Mitsubishi Motors predstaví vo svetovej premiére na 81. medzinárodnom autosalóne v Ženeve 2011 - v priestoroch výstavného a konferenčného centra Geneva Palexpo Mitsubishi - úplne nový koncept malého kompaktného automobilu Mitsubishi Global Small.

mitsubishi-global-small-1g.jpg

Jarný autosalón otvorí svoje brány širokej verejnosti 3. marca 2011 a Mitsubishi vystaví celkovo 12 vozidiel (z toho 6 počas dní vyhradených odbornej verejnosti, teda 1. a 2. marca), vrátane tých, ktoré sú už v predaji v Európe, ako aj elektromobil Mitsubishi i-MiEV. V priebehu 3 mesiacov od októbra 2010 (odkedy sa začala výroba) už doviezli do Európy 2 500 elektromobilov (okrem Mitsubishi i-MiEV aj modely Peugeot iOn a Citroën C-Zero).

mitsu-11gms-5-g.jpg

Všetky uvedené mestské elektromobily majú dobrú manévrovateľnosť, ľahké ovládanie a efektívne konštruovaný priestor, kde je dostatok miesta pre 5 dospelých pasažierov. Navyše novy koncept z dielne Mitsubishi dosahuje jednu z najlepších spotrieb paliva v rámci svojho segmentu, s úrovňou emisii CO2 len 90g/km.

mitsubishi-globall-small-2g.jpg

Koncept Mitsubishi Global Small je koncepčným modelom kompaktného osobného vozidla, ktorého výroba je naplánovaná počnúc marcom 2012 v treťom výrobnom závode spoločnosti v Thajsku. Medzi jeho vlastnosti patrí vynikajúca manévrovateľnosť a ľahké ovládanie, ktoré sú kompaktnému vozidlu vlastné, to všetko zabalené do efektívne konštruovaného priestoru, kde je dostatok miesta pre komfortné sedenie až 5 dospelých pasažierov.

mitsu-11gms-4-g.jpg

Navyše, nový koncept z dielne Mitsubishi dosahuje jednu z najlepších spotrieb paliva v rámci svojho segmentu, s úrovňou emisií CO2 cca 90g/km. Je to vďaka využitiu mechanizmu, ktorý zastavuje voľnobeh, zásluhou motora s objemom jeden liter, ktorý je vybavený systémom rekuperačného brzdenia, ďalej zásluhou zníženia hmotnosti všetkých dielcov, ako aj zníženia mechanického odporu motora, novej generácie prevodovky CVT, bŕzd a pneumatík. Nehovoriac o tvare karosérie, ktorá výrazne redukuje aerodynamický odpor.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri