Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA Šport spokojný s majstrovskou sezónou 2013

Tuesday, 21. 01. 2014 - 13:16, Public relations   

RUFA Šport spokojný s majstrovskou sezónou 2013

Slovenský RUFA Šport Team v sezóne 2013 končil už svoju ôsmu sezónu. V rámci nej si na svoje konto pripísal už tretí titul absolútneho majstra Slovenska v rally. Čo tomu predchádzalo, si v krátkosti zhrnieme práve teraz. Aj v tomto roku bol podľa predpisov Slovenskej asociácie motoristického športu každý súťažný deň bodovaný zvlášť, čiže šesť kolový seriál, sa zrazu pri pohľade cez bodovanie rozrástol na celkovo desať bodovaných dní. V rámci prvého podujatia slovenskej rally sezóny roku 2013, ktorým bola súťaž Start Autó Rally Eger 2013 v Maďarsku volil tím ako súťažné vozidlo Škodu Fabia S2000. Napriek hendikepu v nižšej rýchlosti oproti konkurencii, posádka Grzyb - Hundla tu slávila úspech v podobe dvoch druhých miest za ktoré získali dohromady päťdesiat bodov.

Tibor Szabosi;gh7p9857autosportfoto.jpg

Druhá súťaž seriálu DMACK Rally 2013 - Majstrovstvá Slovenska sa konala v metropole Šariša pod názvom XX. Rally Prešov. Aj tu nastúpila posádka RUFA Šport s vozidlom Škoda Fabia S2000. Už od začiatku sa jej darilo a Grzyb s Hundlom nielenže vyhrala XX. Rally Prešov ako celok, ale na svoje konto si pripísala aj tridsať bodov za víťazstvo v prvom bodovanom dni a dvadsaťjeden za tretie miesto v druhom. Rovnaký úspech slávila posádka slovenského RUFA Šport Teamu aj na XIV. Rally Tríbeč 2013 v Topoľčanoch. Tu však už Grzyb s Hundlom usadli do vozidla Ford Focus WRC. Čo sa bodového zisku týka RUFA Šport bol na tom v Topoľčanoch dokonca lepšie ako v Prešove, keď najskôr získal tridsať a následne dvadsaťpäť bodov do priebežného hodnotenia. Druhú polovicu tohtoročnej slovenskej rally sezóny odštartovalo podujatie 40. Rally Tatry v Poprade. Tu už od začiatku trápil posádku RUFA Šport Teamu nie celkom správne fungujúci Ford Focus WRC, čo sa nakoniec prejavilo aj na jej umiestnení. Štvrté miesto znamenalo zisk iba devätnásť bodov, čo bolo doposiaľ najmenej z celej sezóny.

Tibor Szabosi;gh7p0408-1.jpg

Všetko si RUFA Šport a jeho posádka Grzyb s Hundlom vynahradili už na nasledujúcej súťaži, ktorou bola Global Oil V. Rally Lubeník. Tu zaknihovali ďalšie víťazstvo a ich bodové konto sa rozrástlo o ďalších tridsať bodov. Rovnako, plný počet bodov sa podaril Grzybovi s Hundlom brať aj na poslednom podujatí sezóny, na 39. Rally Košice, ktorú nielenže vyhrali ako celok v absolútnom poradí, ale šesťdesiatka bodov ich aj posunula k opätovnému zisku absolútnych majstrov Slovenska za rok 2013. „Slovenská rally sezóna v roku 2013 bola veľmi zaujímavá, ale zároveň aj poriadne napínavá. O titule absolútneho majstra sa opäť rozhodovalo až na poslednej súťaži v sezóne a som nesmierne rád, že sa týmto titulom môže opäť hrdiť RUFA Šport Team a posádka Grzegorz Grzyb - Robert Hundla. Som Grzegorzovi a Robertovi vďačný za príkladnú reprezentáciu tímu. Rád by som ešte raz poďakoval všetkým partnerom tímu, ale aj divákom a kamarátom za podporu," zhodnotil manažér RUFA Šport Teamu, Ľubomír Kleman.

Tibor Szabosi;ibs6527-dxo-1.jpg

RUFA Šport, Miro Majláth

rufa-loga.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri