Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rozuzlenie pre IMAXX-ADV Rally team na konci súťaže!

Tuesday, 05. 09. 2017 - 09:45, Public relations   

Rozuzlenie pre IMAXX-ADV Rally team na konci súťaže!

Prvý ročník DeutschMann rallye v Trebišove začal impozantným štartom z množstvom divákov pri predstavovaní posádok v center Trebišova. Na tomto mieste sa predstavila fanúšikom aj naša posádka z číslom 8 na dverách Mitsubishi EVO IX. Peter Gavlák s Emilom Horniačkom prišli do Trebišova potvrdiť prvenstvo v priebežnom poradí vo svojej triede a maximálnym prípadne dostatočným bodovým ziskom potvrdiť lídra pre tento ročník.

Tibor Szabosi;c30i1490-6.jpg

Štart bol nachystaný na ôsmu hodinu v sobotu ráno. Už počas obhliadky trate bolo jasné všetkým posádkam, že ich čaká náročná a rýchla súťaž. Pre všetkých dostatočná výzva. Naša posádka vstúpila s odhodlaním bojovať o prvenstvo vo svojej triede, ale nie za cenu rizika. Predsa len body boli v tejto súťaže prioritou. Na prvej rýchlostnej skúške Milič 1 však našu posádku doslova deklasovala časom posádka Semerád - Mozner. Peter sa snažil ísť samozrejme na väčšiu istotu, ale dostať 17 sekúnd na 12 km sa zdalo až príliš veľa. Ale k tomu divu sa dostaneme neskôr. Druhá rýchlostná skúška bola zrejme doteraz najťažšia v tomto ročníku. Skoro 18 km dlhá rýchlostná skúška dala zabrať každej posádke. Naši tu zapísali druhý čas v triede zo stratou 4 sekundy, čo dávalo predpoklad, že v boji o prvé miesto v triede nie je nič stratené. Prvý servis prebehol bez problémov. Mechanici KORNO Motorsport teamu sú zohratý a mohli sme vyraziť bojovať z časom. Vietor z plachiet našej posádke však opäť zobrala už spomínaná posádka, keď zvíťazila pred našimi o 18 sekúnd!

Tibor Szabosi;c30i5937-4.jpg

Peter: „ Ráno som si myslel, že som sa ešte dostatočne nenastavil na súťaženie, ale čas čo zajazdila posádka pred nami v triede bola, tak na uterák. Mám už niečo odjazdené s Emilom a viem posúdiť, kde som nechal čas v rýchlostnej skúške a približne koľko! ...ale 18 sekúnd by som na tej skúške márne hľadal. Napriek tomu som konštatoval, že žiaľ na Semeráda asi stačiť nebudeme a začali sme sa sústrediť na dojazdenie súťaže. Všetko podstatné savcšak udialo na poslednej rýchlostnej skúške a hlavne po záverečnej technickej kontrole vozidiel triedy 3 čo ma potešilo a zároveň zarazilo. Každopádne pre nás súťaž skončila oslavou titulu z ktorého sa nesmierne teším."

Tibor Szabosi;c30i1147-4.jpg

Tak ako naznačil Peter všetko podstatné sa udialo v záverečnej skúške. Pred štartom si naši držali druhé miesto v triede pred Semerádom. Bodový zisk za druhé miesto postačoval k zisku titulu. Naši si poslednú skúšku náležite užili a 7. časom ukončili účinkovanie na rýchlostných skúškach. Radosť v cieli rýchlostnej skúšky bola opodstatnená a vôbec netušili čo sa deje zrovna na rýchlostnej skúške. To zistili až na prejazde, keď si pred príjazdom do servisu kontrolovali stav po poslednej skúške. S prekvapením zistili, že Semerád - Mozner stratil vyše troch minút a naši sa dostali na prvé miesto v triede a siedme absolútne.

Tibor Szabosi;asf-4762-1.jpg

Emil Horniaček: „ súťaž sme nezačali úplne najlepšie, ale to sme netušili, že nakoniec sa šťastena usmeje na nás pred cieľom celej súťaže s nepríjemným prekvapením o ktorom sa iba šuškalo po celý čas súťaže. Každopádne sme sa sústredili na zodpovednú jazdu bez väčšieho riskovania. Bola aj menšia krízovka, ale ustáli sme ju a súťaž sme si užili až do konca. V cieli poslednej skúšky v nás vypukli emócie zo zisku titulu v triede na ktoré sa nezabúda."

Tibor Szabosi;c30i1154-3.jpg

Naša posádka IMAXX-ADV Rally teamu získala v predstihu titul majstrov SR v triede 3. Celý tím odviedol kus práce a sme radi, že cieľ sme spoločne splnili už v Trebišove.

Tibor Szabosi;c30i2558-10.jpg

K tomu „nepríjemnému" prekvapeniu došlo po záverečných technických kontrolách vozidiel, na ktoré vybrali posádky našej triedy 3. Popri našom aute boli vybraté aj vozidlá Červených mravcov rally teamu a Cassovia ProRace. Verdikt komisárov bol jednoznačný a potvrdil „šuškanie" o tom, že posádka Cassovia ProRace mala nedovolené úpravy v motore a boli diskvalifikovaný. Sme radi, že Peter s Emilom nemusel hľadať ďalej odpovede, kde nechal toľko času oproti vyhrávajúcej posádke Semerád - Mozner. Záver si isto urobia všetci fanúšikovia sami.

Tibor Szabosi;asf-5436-1.jpg

Peter Gavlák: „ Bol som nemilo prekvapený čo zistili technicky komisári. Bol som rád, že sme boli súčasne konfrontovaný a veci sa vyjasnili. Telefonicky sa so mnou spojil po tejto epizóde aj otec spolujazdca Rado Mozner, ktorý sa mi ospravedlnil. To sa nestáva v dnešnej dobe často a vážim si to. Záver o celej tejto veci si musia spraviť všetci sami."

Tibor Szabosi;c30i1495-6.jpg

Manager tímu: „ som rád, že sa naplnilo všetko čo sme si v tíme na začiatku ročníka povedali. Posádka robila výborné výsledky počas všetkých súťaží. Tím mechanikov odvádzal výbornú prípravu a samozrejme treba mi poďakovať všetkým reklamným partnerov tímu. Myslím si, že titul patrí právom všetkým zainteresovaným do nášho spoločného tímu."

IMAXX-ADV Rally team sa určite predstaví na nasledujúcich pretekoch v Košiciach na ktoré sa už teraz tešíme.

banner-1500px.jpg

IMAXX-ADV Rally team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri