Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rozpačitý víkend pre P.S.R. rally team v Rzesowe! 

Wednesday, 12. 08. 2020 - 15:49, Public relations   

Rozpačitý víkend pre P.S.R. rally team v Rzesowe! 

Sú víkendy na ktoré chcete čo najskôr zabudnúť. Vstup do sezóny nám nevyšiel vôbec  podľa našich predstáv, ale v tomto športe je k havárií vždy veľmi blízko, no poďme pekne po poriadku.

 

Tibor Szabosi;ac7i3713.jpg

Z pohľadu posádok bola súťaž charakterom rýchlostných skúšok  jednou z najťažších. Skonštatovala to aj naša posádka Peter Gavlák - Emil Horniaček po obhliadke trate. Tá bola naplánovaná na jediný deň, čo bolo vcelku časovo náročné zvládnuť. Naši si museli privstať, aby všetko stihli včas napísať a odkontrolovať.

Tibor Szabosi;ac7i4276.jpg

Samotný štart  v Poľskom Rzesowe začal „pekelne“ slnečným počasím v piatok o 13-tej, kedy teploty dosahovali vrchol.

Tibor Szabosi;ac7i5656-1.jpg

Pre našu posádku to bola po značne dlhej, skoro ročnej pauze poriadna zaberačka. Naposledy sedeli v súťažnom aute na klasickej rýchlostnej skúške na Rally Veľký Krtíš v septembri 2019. Súťaž teda začali časom v prvej desiatke súťažných posádok. Dlhé, ťažké rýchlostné skúšky dávali poriadne zabrať, ale naša posádka si držala od začiatku svoju pozíciu . Na konci prvého súťažného dňa to bolo 6.miesto M-SR 1 ako aj v CEZ. Bol položený dobrý základ pred druhým o nič menej náročným súťažným dňom. Posádka štartovala ráno ako ôsma v poradí, čo bola dobrá pozícia. Na najdlhšej rýchlostnej skúške súťaže zaznamenala desiaty celkový čas a siedmy v MS-R. V prvom sobotnom servise po 7 RS si posádka P.S.R. rally tímu držala v CEZ slušné 5. miesto a v druhom samostatnom dni v M-SR tiež. Pred poslednými dvoma skúška nič nenasvedčovalo tomu, že cca. na 12-tom kilometri rýchlostnej skúšky „Zawadka 2“ skončia v okamihu všetky nádeje z dobrého účinkovania na ťažkom Rzeszowe.

Tibor Szabosi;ac7i7895.jpg

„Žiaľ v tomto peknom športe sa stávajú občas aj nehody, ktoré zatienia celé vystúpenie na súťaži. Na  prvom mieste je vždy zdravie všetkých zainteresovaných, v tomto prípade našej posádky a to je najpodstatnejšie, že sa našim nič nestalo. Z nehody vyviazli bez zdravotných následkov a to je podstatné,“ hovorí manažér tímu. 

Tibor Szabosi;asf-2526-2.jpg

Peter Gavlák: „Sú dni na ktoré chcete ihneď zabudnúť v spánku a prebrať sa do ďalšieho dňa, pričom dúfať, že za noc sa ten deň vymaže z pamäti! No, ale ono to tak nefunguje. Musím priznať, že celý ten víkend som nebol nejako vo svojej koži. Možno zlá predtucha, neviem si to vysvetliť. I napriek tomu, sme snažili držať R5-ťku na trati, čo sa nám aj darilo po tak dlhej pauze. Súťaž bola naozaj jedna z najťažších akú som išiel. Pred poslednými dvoma skúškami boli pozície viac menej rozdané a my sme nemali ani o čo bojovať, len sa doviezť do cieľa a pozbierať body. Dokonca po incident som mal pocit, že idem omnoho plynulejšie ako zo začiatku dňa.

Tibor Szabosi;asfr2389.jpg

No prišla osudná zákruta v ktorej som musel zrejme spraviť  jazdeckú chybu, keď som hlbšie katoval zákrutu, ako som mal a predok vozidla mi nasmerovalo do rigola a následne tam stiahlo celé auto. V snahe dostať sa z toho von nám zabránila hlina, ktorá sa nabrala pod lyžinu z ktorej spravila doslovne radlicu a tá nás katapultovala do salta. Vôbec si to celé neviem úplne presne vysvetliť, pretože to nebolo nijak zvlášť zložité miesto, vedel som presne do akého miesta idem z prvého prejazdu, no žiaľ práve tu skončilo celé, celkom sľubné účinkovanie. Samozrejme som rád, že sa nám s Emilom nič vážne nestalo, no mrzí ma však naštrbený rozpočet tímu v tejto neľahkej dobe!“

Tibor Szabosi;asf-1931-3.jpg

„Náš tím teraz čakajú nové neplánované výzvy, no pevne dúfame, že čoskoro sa opäť vďaka podpore našich partnerov uvidíme na tratiach M-SR,“   dodáva na záver manažér tímu.

P.S.R. rally team

Fotogaléria z podujatia

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri