Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár z Prešova do Rešova

Tuesday, 11. 08. 2020 - 16:45, Public relations   

Igor Drotár z Prešova do Rešova

Automobilová legenda Igor Drotár z Prešova pokračoval uplynulý víkend v netradičnej motoristickej sezóne na Majstrovstvách Slovenska v rely (MSR). Tie sa po maďarskom Salgotarjáne tentokrát presunuli do poľského Rzeszówa (al. Rešova).

Maďarská Salgó Rally pred mesiacom priniesla množstvo nečakaných výziev ako bola 22-min rýchlostná skúška na všetkých typoch povrchov. Náročná na šoférovanie aj rozpis bola i rzeszówska súťaž - tá však ponúkla absolútne odlišný typ tratí. Deväť rýchlostných skúšok (133,6 km) rozdelil organizátor na piatok a sobotu. Nechýbal ani piatkový večerný mestský okruh pre množstvo divákov, ktorí tradične zahltili všetky rýchlostné skúšky.

Tibor Szabosi;ac7i3744.jpg

Posádka Igor Drotár - Matúš Lejko si po odhodlanej jazde na Škode Fabii R5 s niekoľkými zaváhaniami prišli po 6. miesto v celkovom hodnotení MSR (12. abs.) - ako tretia najrýchlejšia čisto slovenská posádka.

Tibor Szabosi;ac7i6909.jpg

Igor Drotár: "Táto sezóna je zvláštna už tým, že sa začala len minulý mesiac v Maďarsku. Pokračovala však tiež nesmierne náročnou súťažou v Poľsku. Vedel som, že nás čakajú veľké výzvy na tratiach, ktoré sa v ničom nepodobajú na tie u nás, v Česku či Maďarsku. Jazdil som tu už v minulosti a preto som tušil, do čoho ideme. Vozovka bola široká akurát na jedno auto a trate sa tiahli cez lazy.

Tibor Szabosi;ac7i7631.jpg

Bez správneho rozpisu netušíte, aká zákruta sa skrýva za ďalším rýchlym horizontom. Konkurencia bola opäť veľmi silná, no tešil som sa aj z toho, že môžem reprezentovať Slovensko v tom mále našich prihlásených posádok. Len napísať správny rozpis v neľahkých podmienkach bolo umenie, keďže sme trate spoznávali v kolóne a teda pri nízkych rýchlostiach. Našou ambíciou bolo skončiť v prvej desiatke absolútneho hodnotenia, čo sa od začiatku javilo ako reálne. Každá chyba sa tu však vypomstí a niekoľkokrát sa nám stalo, že sme prestrelili správnu odbočku a museli sme sa vracať.

Michal Bobko;asf-2501-4.jpg

Skončili sme napokon 12. absolútne a 6. v MSR, ako 3. slovenská posádka v poradí, keďže v našom šampionáte štartovali najmä Poliaci. Auto fungovalo skvele a potešil nás aj mestský okruh a množstvo fanúšikov. Nebyť spomínaných chýb, skončili by sme určite v top 9 celej súťaže. V športe však nikdy nejde o to, čo by bolo, keby... S výsledkom sme aj tak relatívne spokojní a tešíme sa už na ďalšie podujatie."

Michal Bobko;asf-1942-5.jpg

Najbližšie dve podujatia Igorovi termínovo kolidujú: musí si tak vybrať medzi štartom na pretekoch do vrchu v poľskej Korczyne, alebo štartom na 46. Rallye Tatry (19.-20.9.2020).

Tibor Szabosi;asfr2521.jpg

Michal Bobko;asf-3407-4.jpg

Tibor Szabosi;ac7i5693-1.jpg

 

Fotogaléria z podujatia

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri