Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rosina na Hungaroringu havaroval

Monday, 02. 08. 2010 - 12:39, Miroslav Majláth   

Rosina na Hungaroringu havaroval

Počas prvo augustového pekného slnečného dňa pokračoval na maďarskom okruhu Hungaroring seriál Porsche Mobil1 Supercup. Štefan Rosina, jediný slovenský zástupca tohto značkového seriálu nastupoval do pretekov na treťom mieste priebežného poradia, so stratou iba jediného bodu na druhé miesto priebežného poradia seriálu.

pmsc-hungary-start.jpg

Pre Štefana začal víkend štvrtým miestom v rámci voľného tréningu. V sobotňajšej kvalifikácii to však už nebolo „to pravé orechové" a Štofi si na svoje konto pripísal až deiaty najrýchlejší čas. Úplná katastrofa však prišla v nedeľňajších pretekoch, keď už v prvom kole sa Štefan dostal do kontaktu s Rakúšanom Norbertom Siedlerom, čo okamžite znamenalo odstúpenie z pretekov. Mašťastie pre oboch jazdcov sa táto kolízia skončila bez zranení.

stofi-trat.jpg

„Zrazu sa na mňa Norbert hrnul a už sa nedalo nikam uhnúť. Nedá sa nič robiť, aj takéto sú preteky. S pribúdajúcimi podujatiami sa jazdí stále tvrdšie a tvrdšie, všetkým ide o body, ktoré môžu v konečnom zúčtovaní chýbať. Veľmi ma to mrzí," povedal sklamaný Štefan Rosina, ktorého havária síce nestála tretie miesto v priebežnom poradí, teraz však je od svojho prenasledovateľa Jeroena Bleekemolena vzdialený iba s rozdielom jediného bodu.

Preteky na Hungaroringu, ktoré boli poznačené aj ďalšími haváriami nakoniec vyhral Nick Tandy, pred Seanom Edwardsom a lídrom tohtoročného seriálu, Reném Rastom. Predposledné podujatie tohtoročného seriálu Porsche Mobil1 Supercup je naplánované v rámci posledného augustového víkendu v Spa - Franchorchamps.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri